Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kibérelték a dobogót a székelyföldi klubok az udvarhelyi birkózóbajnokságon

Székely Sport 2022. november 15., 16:37 utolsó módosítás: 2022. november 15., 16:42

A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban zajlott az elmúlt hétvégén a 15 és 17 év közötti birkózók országos bajnoksága, amelyen a csapatok rangsorában három székelyföldi klub végzett a dobogón.

Kibérelték a dobogót a székelyföldi klubok az udvarhelyi birkózóbajnokságon
A Marosvásárhelyi ISK volt a legeredményesebb klub, Vlad Dragoș edző mellett az érmet nyert versenyzők Fotó: Facebook/Lupte Libere C.S.S Targu Mures

A házigazda Székelyudvarhelyi ISK Katona László edző irányításával a dobogó második fokára lépett fel a csapatok összesített versenyében. Az udvarhelyi birkózók egyéniben öt bronzérmet szereztek, Egyed Gergő (51 kg), Deák Attila (60 kg), Kacsó Bendegúz (71 kg), Lőrincz Balázs (80 kg) és Mihály Ákos (110 kg) révén. Mellettük Márton Zsolt a negyedik, Miklós Zsolt ötödik, Molnár Attila pedig nyolcadik helyen végzett. Kovács Botondnak, Elekes Róbertnek és Verestóy Dénesnek nem sikerült pontszerző helyen zárni, valamint Kisfaludi Bencének sérülés miatt ki kellett hagynia a versenyt.

Marosvásárhelyről három klub vett részt a megmérettetésen, az ISK, a BSG és a Mureșul, amelyek összesen tíz érmet (3 arany, 5 ezüst, 2 bronz) gyűjtöttek.

A legeredményesebb a Marosvásárhelyi ISK volt, amely megszerezte az első helyet a klubok rangsorában. Csipkés Balázs aranyérmet szerzett a 110 kg-os súlycsoportban, és egyben kiérdemelte a Simon László trófeát, amely a nehézsúlyú kategóriában jár a győztesnek.

A további dobogósok közül Andrei Negura (51 kg) és David Man (60 kg) a második, Gabriel Man (48 kg) és Keresztesi Attila (71 kg) pedig a harmadik helyet szerezték meg, míg Larisa Peterlăceanu ötödik lett.

A BSG Sportklub a harmadik helyen zárt a klubok között, David Metea győzött súlycsoportjában (80 kg), Sorin Bălan (71 kg) és David Soare (65 kg) a második helyen végzett, Andrei Andrușcă pedig hetedik lett.

Az összetettben ötödik Mureșul színeiben Böjthe Benjámin a 60 kg-os versenyben bizonyult a legjobbnak, Soós Kevin (80 kg) ezüstérmet nyert, Pop Ibolya (53) pedig ötödik helyen zárt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.