Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kezdődnek a hargitafürdői biatlonversenyek

Dobos László 2022. szeptember 21., 20:25 utolsó módosítás: 2022. szeptember 21., 20:26

Négy napon át utánpótláskorúak számára kiírt nyári sílövő viadalok helyszíne lesz Hargitafürdő. Szerdán a Hargita Kupával díjazott biatlonversenyt, péntektől vasárnapig a sportág országos nyári bajnokságát rendezik az üdülőtelep korszerű biatlonpályáján.

Kezdődnek a hargitafürdői biatlonversenyek
Négy napon át rendeznek utánpótláskorúak számára kiírt nyári sílövő viadalokat Fotó: Federația Română de Schi și Biatlon

Az U13-as (gyermek) és az U15-os korosztály (kadét-kategória) legjobb romániai biatlonistáit várják Hargitafürdőre, a versenyek minden nap reggel 9 órakor kezdődnek, a nézők belépése pedig ingyenes.

Az elmúlt napokban fenn a Bucegi-hegységben, a Cheile Grădiștei sportbázison zajlottak a sírolleres biatlon Balkán-bajnokság küzdelmei, amelyen székelyföldi sportolók is részt vettek. A Csíkszeredai ISK fiatal biatlonistái közül Becze Ágota a 4., illetve a 6. helyen végzett az ifik között a sprint, illetve az üldöző próbában.

Fotó: Federația Română de Schi și Biatlon

Az ISK színeiben még Ladó Kincső, Becze Eszter, Kelemen Szidónia, Béres Csenge és Silló Krisztina állt rajthoz, a VSK Csíkszeredát pedig Csutak Andrea és Gegő Hunor képviselte. Becze Ágotán kívül egyetlen csíki klubot képviselő sportolónak sem sikerült az első hat között végeznie. Márton Enikő (Csíkszeredai Sportklub) babát vár, ezért egyelőre nem versenyez. A székelyföldi András Vivien a Steauának versenyez, ő az U23-as korosztályban minden próbán ezüstérmet szerzett.

A Balkán-bajnokságon három korcsoportban (felnőtt, U23 és ifjúsági) hét ország 74 sportolója állt rajthoz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.