Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ketyegnek a sakkórák a Sapientián, szoros verseny indult

Dobos László 2023. augusztus 22., 11:50

Túl van már a verseny első harmadán az augusztus 19. és 27. között Csíkszeredában zajló 26. Caissa Nemzetközi Sakkfesztivál és a 10. Balogh János Emlékverseny.

Ketyegnek a sakkórák a Sapientián, szoros verseny indult
Szoros az élmezőny Fotó: Biró Zoltán

A verseny helyszíne a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem épülete, ahol közel száz sakkozó ült asztalhoz. A Csíkszeredai Caissa Sakk Klub által rendezett viadal zökkenőmentes lebonyolítását a Székelyudvarhelyi ISK sakkedzője, Rendi Éva, valamint a Marosvásárhelyi ISK edzői, Gál Imola Katalin és Barátosi József Gábor tapasztalt versenyvezetők is segítik.

Az idén hat ország képviselteti magát, és kellemes meglepetés, hogy az utolsó pillanatban George Grigore Gabriel és Marius Manolache nagymesterek is jelezték indulási szándékukat, így a főcsoportban Vladiszlav Nevednicsij nagymesterrel kibővülve teljesültek a nagymesteri, valamint a férfi és női nemzetközi mesteri normaszerzési feltételek.

Fotó: Biró Zoltán

Három versenynap után a 30 versenyzős főcsoportban Dragoș Dumitrache (Borosjenői SK) vezet 3 ponttal, megelőzve az egyaránt 2,5-2,5 pontos Vladiszlav Nevednicsijt (Arnia Chessit Chitila) és Vajda Albertet (Jászvásári Poli).

A legnépesebb a B csoport, ahol 38 versenyző harcol a dobogós helyekért. Három forduló után hárman száz százalékosak: Eduard Panaite (CS Logic Delta Tulcea), Donici-Májer Dávid (Marosvásárhelyi ISK) és Andrei Gheorghe (Csíkszeredai Caissa Sakk Klub), akik egyaránt 3-3 pontot összesítettek.

Fotó: Biró Zoltán

A gyerekek számára kiírt Balogh János Emlékversenyen (22 induló) szintén hárman száz százalékosak: Szász Aida (Marosvásárhelyi ISK), Robert Ivan (Minerva Brăila) és George Cernencu (Galaci CSM).

A 9 fordulós, svájci rendszerben zajló verseny játszmáit ezen a honlapon is lehet követni, a naponta 16 órakor kezdődő meccsekre pedig a belépés díjtalan.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.