Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két vállra fektették a mezőnyt a vásárhelyi és udvarhelyi birkózók

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 26., 12:52

A marosvásárhelyi Simon László Sportcsarnok volt a házigazdája az U15-ös és U20-as korosztályú országos birkózó-bajnokságnak, amelyen halmozták az érmeket a székelyföldi versenyzők.

Két vállra fektették a mezőnyt a vásárhelyi és udvarhelyi birkózók
Lőrincz Magor a dobogó legmagasabb fokán Fotó: Facebook/Federatia Romana de Lupte

A nagyszabású megmérettetésen több, mint 50 klub képviseletében nagyjából 400 sportoló vett részt, az ország legjobbjai a serdülő és ifjúsági kategóriában küzdöttek meg a bajnoki címekért.

Marosvásárhelyről három csapat volt érdekelt a múlt hétvégi viadalon, a BSG Sportklub, az Iskolás Sportklub és a Mureșul. Közülük a BSG birkózói teljesítettek a legjobban, négy arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyertek, ezzel megszerezték az első helyet a klubok rangsorában. A Marosvásárhelyi ISK versenyzői három első, két második és egy harmadik helyezéssel zártak, így a negyedikek lettek a csapatversenyben, míg a Mureșul egy aranyat és két ezüstöt gyűjtött.

A klubok rangsorában harmadik helyen végzett a Székelyudvarhelyi ISK, színeiben az U15-ös korosztály 85 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Magor országos bajnoki címet szerzett, 75 kg-ban Verestóy Árpád ezüstérmes lett, míg az U20-as kategóriában Lőrincz Balázs szintén a második hellyel kellett beérje.

A korondi birkózók is kiválóan teljesítettek, Fülöp Kristóf ezüstérmet, Kacsó Ábel bronzérmet nyert, míg a Sepsiszentgyörgyi ISK-tól Delne Csaba a harmadik helyen végzett.

A székelyudvarhelyi küldöttség Marosvásárhelyen Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

A székelyföldi klubok birkózóinak eredményei

Marosvásárhelyi BSG Sportklub: Claudia Manțog, Ionuț Goran, Marius Retco és Laurențiu Florea aranyérmes; Maxim Panuş és Florentina Manțog ezüstérmes; Valeria Flocea, Andrei Flocea, Andrei Covalschi és Kurta Sándor bronzérmes, Kilyén Előd nyolcadik, Fülöp Jenő tizedik helyezett.

Marosvásárhelyi ISK: Anemona Duma, Yanis Man és Nagy István aranyérmes, Kelemen Márk és Andrei Negura ezüstérmes, Keresztesi Attila bronzérmes.

Marosvásárhelyi Mureșul: Iacob Dávid aranyérmes, Böjthe Benjámin és Pop Izabella ezüstérmes.

Székelyudvarhelyi ISK: Lőrincz Magor aranyérmes, Verestóy Árpád és Lőrincz Balázs ezüstérmes, Csíki Zoltán negyedik, Bereczi Bálint, Deák Attila és Mihály Ákos ötödik, Oláh Gergő és Kisfaludi Bence hetedik, Kiss Hunor nyolcadik helyezett.

Sepsiszentgyörgyi ISK: Delne Csaba bronzérmes, Józsa Máté negyedik, Sándor Tímea, Román Kincső és Baga Zsolt ötödik, Váncsa Andrea hetedik helyezett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.