Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két nap alatt három versenyről hoztak érmeket az udvarhelyi triatlonosok

Sebestyén Ervin 2024. július 08., 18:00 utolsó módosítás: 2024. július 08., 19:17

Az elmúlt hétvégén országos bajnokságon, valamint színvonalas versenyeken vettek részt az Udvarhelyi Triatlon Club sportolói. A fiatalok előbb Csíkszeredában, majd a Bözödi tónál, aztán Güdüctelepen tesztelhették a tudásukat.

Két nap alatt három versenyről hoztak érmeket az udvarhelyi triatlonosok
Galérianézet
Mozgalmas hétvégén vannak túl az udvarhelyi egyesület sportolói és edzői Fotó: Székelyudvarhelyi Triatlon Club

Csíkszeredában szombaton rendezték meg az országos aquatlonbajnokságot, az udvarhelyi egyesület több korosztályban képviseltette magát. A 6–8 éves kategóriában György Flóra Petra és Buti Barnabás indult, a 9–10 évesek között Nagy Mátyás, Vajda Adrienn, Lukács Luca, Láger Annaléna, Csáki Rege Rózsa, Dimény Ábel, Bencze Ábel és Gothárd Török Bálint, a 11–12 évesekkel versenyzett File Cserne Jázmin, Buti Dóra, Bálint Adél, Sorbán Péter, Simó Milán és a 13 évesek korosztályában Szilveszter Zalán tesztelte a tudását.

A tehetséges sportolók egymás utáni váltással úszásban és futásban kellett remekeljenek, az eseményre Buti László és Balázsi Lóránt edzők készítették fel és kísérték el őket.

A legkisebbeknél elsőként Buti Barnabás futott be a célba és nyerte meg a versenyt, a lányoknál pedig György Flóra Petra harmadikként végzett.

Közel volt a dobogóhoz File Cserne Jázmin a 11–12 évesek között, de végül az ötödik legjobb időt teljesítette, így nem szerzett érmet.

Fotó: Székelyudvarhelyi Triatlon Club

Egy nappal később, vasárnap Güdüctelepen következett egy újabb kihívás, a fiatalok a Güdüc MTB terepkerékpár-versenyen vettek részt. Az Udvarhelyi Triatlon Clubot hét sportoló képviselte: György Flóra Petra, Vajda Adrienn, Lukács Luca, Gothárd Török Bálint, Gothárd Török Mátyás, File Cserne Jázmin és Simó Milán állt rajthoz.

A pálya egy kihívással teli, 6 km-es útszakaszból állt, amit kiválóan sikerült teljesíteniük és érmeket szereztek:

György Flóra Petra első helyen ért célba, Vajda Adrienn a harmadik pozícióban végzett, Lukács Luca negyedik lett, alig lemaradva a dobogóról.

Az őket elkísérő edző, Balázsi Lóránt az 50 km-es távon a 19–29 éves korosztályban harmadik helyen zárta a versenyt.

Fotó: Székelyudvarhelyi Triatlon Club

Mozgalmas volt a hétvége, ugyanis a Bözödi tónál is volt bizonyítási lehetőség, vasárnap került megrendezésre a Magyar Triatlon-szövetség versenysorozatának egyik szakasza, a Transylvanian Triathlon Festival 2024-es kiadása. Az udvarhelyi egyesület „nagyágyúi” tették próbára magukat: Orbán Attila, Simon István és Mózes Tamás is a féltávot választotta (1900 méter úszás, 90 km kerékpározás, valamint 21 km futás), illetve Sinka Zsolt és Buti László edző az olimpiai távon állt rajthoz. (1500 m úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás).

Fotó: Székelyudvarhelyi Triatlon Club

Nem könnyítette meg a versenyzők dolgát az időjárás sem, ugyanis rendkívül meleg volt, de még így is remekeltek: Simon István összetett kategóriában második lett, míg saját korosztályában első helyen végzett (4 óra 38 perc és 29 másodperc alatt teljesítette a távot), Orbán Attila ugyanebben a kategóriában harmadikként ért célba és korosztályában második lett (4 óra 42 perc 36 másodperc). Sinka Zsolt a 45–49 évesek korosztályában az 5. lett (2 óra 39perc 15 másodperc), míg Buti László hosszú kihagyás után ismét rajthoz állt és teljesítette a távot (2 óra 59 perc), a 40–44-es korosztályban 6. helyen zárta a versenyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.