Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csiki Róbert az ökölvívó Európa-bajnokságon bokszol, ketten a junior vébére készülnek

Gergely Imre 2023. november 13., 17:55 utolsó módosítás: 2023. november 13., 18:07

Montenegróban zajlik az U22-es korosztályú ökölvívó Európa-bajnokság, ahol Magyarország színeiben Csiki Róbert szerepel. Benedek Péter és Mailát András pedig Liverpoolban készül fel az Örményországban sorra kerülő U16-os IBA világbajnokságra.

Csiki Róbert az ökölvívó Európa-bajnokságon bokszol, ketten a junior vébére készülnek
Galérianézet
Gyergyói bokszolók Liverpoolban, középen Martin Murray korábbi profi világbajnok Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolója, Csiki Róbert az első olyan gyergyói fiatal, aki a kezdetektől az EGÖSK-nál nevelkedett Huszár Árpád kezei alatt, és egyre feljebb lépve a korosztályokban most már a felnőttek között is eredményes.

Csiki Róbert első éves felnőttként a magyar válogatottban, a 60 kilogrammos súlycsoportban szerepel a montenegrói Budvában zajló U22-esek Európa-bajnokságán. A szombaton megtartott sorsolás úgy hozta, hogy az első ellenfele kedden az örmény Erik Israyelyan lesz.

Robi ellenfele a legerősebbek egyike az egész mezőnyben, ő a címvédő is. Én személy szerint örülök, hogy a legnehezebb riválissal találkozik, ez egy olyan erőfelmérő lesz, amikor kiderül, hogy első évesként hol tart most a világ élmezőnyéhez képest.

A legfontosabb most, hogy készen állunk arra, hogy a legjobbakkal is felvegyük a versenyt. Én egy nagyon jó mérkőzést várok Robitól” – fogalmazott Huszár Árpád, az EGÖSK vezetőedzője.

Huszár Árpád edző tanítványa, Csiki Róbert először mutatkozik be a nemzetközi mezőnyben Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Közeleg az U16-os világbajnokság is, ahol eddigi eredményeiknek köszönhetően Benedek Péter és Mailát András is kivívták a részvétel jogát. Az Örményország fővárosában, Jerevánban november végén kezdődő vébére Liverpoolban készülnek a fiúk ezekben a napokban.

Mint Huszár Árpád elmondta, a 2004-ben Angliában dolgozó magyar edző, Fábián Attila segítségével jött létre ez a lehetőség. Naponta két edzés, éles kesztyűzések szerepelnek a programban, ahol

az ellenfelek a nagy hagyományú angol bokszban a legjobbak közé tartozó fiatalok voltak, minden nap más és más nagyon erős vetélytárssal mérhették össze a tudásukat.

Benedek Péter például Connal Farrel, Charlie Welsh, Cain Alexander, vagy Leon Burns ellen bokszolhatott, és mindegyik rendelkezik egy vagy több országos bajnoki éremmel.

Mailát András egyik riválisa Kurt Wiggins éppenséggel az idei felnőtt országos bajnok, Louie Mollineux pedig a rangos Haringey Box Cup döntőse volt egyéb jelentős eredményei mellett.

Gyergyói és liverpooli bokszolók az összecsapások után Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A vébére készülő fiúkon kívül részt vettek a liverpooli edzőtáborban Fazakas István és Búzás Róbert is, akik szintén hasonlóan magas képességű edzőpartnerekkel kesztyűzhettek. „Ez nagyszerű lehetőség volt a világbajnokságra való felkészülésre Péternek és Andrásnak is, de Istvánnak és Robinak is nagyon hasznos tapasztalatot jelentett” – közölte Huszár Árpád.

Vendéglátójuk, Fábián Attila pedig angol edzőkollégái – köztük a korábbi profi világbajnok Martin Murray – megállapításait tolmácsolva elmondta, hogy csak pozitív véleményekkel találkozott.

Sok éve dolgozom már az angliai ökölvívásban, láttam egyet és mást és elmondhatom, hogy a gyergyói fiúk nagyon magasan képzettek. Itt is vannak nagyon jó gyerekek, de az határozott boksz kultúra, amit Huszár Árpád tanít, az különleges. Az itteni edzők kiemelték még a sportolók magatartását, hogy ezek a fiúk mennyire tisztelettudók”

– szögezte le Fábián Attila.

Huszár Árpád hozzátette még, hogy az angliai tapasztalat számára azt erősítette meg, hogy jó úton haladnak, ugyanezt kell folytatni a továbbiakban is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.