Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két gyergyói bokszoló elődöntős az U14-es Európa-bajnokságon

Gergely Imre 2023. augusztus 23., 15:17 utolsó módosítás: 2023. augusztus 23., 15:21

Történelmi dátumként jegyzik fel 2023. augusztus 22-ét az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál. A gyergyószentmiklósi egyesület két sportolója is bejutott a serdülő (U14-es) Európa-bajnokság elődöntőjébe, és már biztosan érmes. Ugyanakkor egy másik ökölvívó bekerült a legjobb magyarországi fiatal tehetségeket felkaroló Héraklész program támogatottjai közé.

Két gyergyói bokszoló elődöntős az U14-es Európa-bajnokságon
Huszár Árpád vezetőedző és a két elődöntős, Tallósi Vanessza és Fazakas István Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub részéről három sportoló került be a Szlovéniában zajló serdülő, U14-es Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatottba. Közülük Bogyor Dávidnak nem sikerült bejutnia a 60 kg-os súlycsoportban a legjobb nyolc közé, de Fazakas István (52 kg), és Tallósi Vanessza a keddi versenynapon kiharcolták az elődöntőt is.

Ez az ökölvívásban működő szabályok szerint már biztos érmet jelent számukra. Természetesen nem szeretnének itt megállni. Innentől a cél, hogy az érem minél fényesebb legyen.

Ehhez az elődöntőben Vanesszának a horvát Tia Zadravec ellen kell győznie, míg Istvánnak a bolgár Nikolay Nikolaeven át vezethet az út a fináléba – mondta el Huszár Árpád, aki a neveltjei irányítása mellett a magyar válogatott edzői stábjában az egész küldöttség jó szereplését segíti.

Huszár ugyanakkor közölte, hogy ez a hét azért is különleges az EGÖSK számára, mert Benedek Péter személyében megvan az első olyan sportolójuk, aki bekerült a magyar sport legjobbjait és azok edzőit segítő Héraklész programba.

Az erről szóló szakmai tájékoztatóra Huszár Dávid edző kísérte el Pétert, akiknek lehetőségük volt részt venni a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság egy versenynapján is. A Héraklész program újabb komoly lehetőségeket nyit meg a gyergyóiak számára a további fejlődés szempontjából – szögezi le Huszár Árpád.

Benedek Péter bekerült a magyar sport legjobbjait és azok edzőit segítő Héraklész programba Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.