Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két gyergyói arany és két bronz a női ökölvívók Román Kupájáról

Gergely Imre 2022. március 05., 11:54 utolsó módosítás: 2022. március 05., 18:22

Újabb sikeres versenyen vannak túl a gyergyószentmiklósi bokszolók. A romániai női ökölvívó Román Kupában két első és két harmadik helyezést értek el, ami önmagában is nagyon szép eredmény, de ennél szebb is lehetett volna az éremkollekció.

Két gyergyói arany és két bronz a női ökölvívók Román Kupájáról
Dobogósok és helyezettek Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A Bukarestben zajló női Román Kupán az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub öt versenyzővel volt jelen. Közülük Kozma Lívia és Tallósi Vanessza aranyérmet nyertek, Fazakas Katalin és Beneata Diana Elena a dobogó harmadik fokára állhattak fel, Daróti Vanessza pedig ötödik helyezett lett.

Amint Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője beszámolt róla, Tallósi Vanessza (U14-es korosztály 57 kg-s súlycsoport) és Kozma Lívia (U16, 60 kg) egyaránt idő előtt döntő fölénnyel léptek túl elődöntős ellenfelükön. Vanessza a fináléban szintén már az első menetben győzött. Kozma Lívia végigbokszolta a döntőt és egyhangú pontozással szerezte meg az aranyérmét.

Ezt a pontozásos győzelmet azért érdemes külön megemlíteni, mert korábban a pontozóbírók döntése miatt veszített Daróti Vanessza (U18, 52 kg) a legjobb nyolc között, Fazakas Katalin (U14, 51 kg) pedig az elődöntőben.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Huszár Árpád elmondta, igazságtalan döntések születtek itt. Elküldte a mérkőzések felvételét egy nemzetközi minősítésű felügyelőnek, aki mindkét esetben megerősítette, hogy a gyergyói lányok érdemelték volna meg a továbbjutást.

Minkettejüknek a döntőben lett volna a helye, sőt az ellenfeleket látva, kijelenthetem, hogy az aranyérmet kellett volna nyerniük”

– szögezi le Huszár Árpád.

Fazakas Katalinnak így bronzérem maradt, ahogy Beneata Diana Elena-nak (U14, 48 kg)is, akinek ez volt az első hivatalos versenye. Kozma Lívia egyébként rövid időn belül két nagyon rangos versenyen lett aranyérmes, a Brassó Open nemzetközi viadalon elért arany után imár a bajnoki cím is az övé.

A lányokat Huszár Árpád vezetőedző, valamint Huszár Dávid és Máthé István edzők segítették a versenyen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.