Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két bronzérmet szerzett a nagyobbak között az udvarhelyi asztaliteniszező

Józsa Csongor 2024. április 03., 19:00

Nem csupán korcsoportjában brillírozik a Székelyudvarhelyi ISK tehetséges asztaliteniszezője. A két évvel nagyobbak között is két ízben dobogóra állt. Ezen a héten már a válogatott mezt ölt magára.

Két bronzérmet szerzett a nagyobbak között az udvarhelyi asztaliteniszező
Toró Dávid az U13-asok versenye után az U15-ösöknél is remekelt Fotó: László Ildikó

Az elmúlt héten Aradon rendezték az U15-ös asztaliteniszezők országos döntőjét. A Székelyudvarhelyi ISK népes táborral vett részt ezen, az egyéni csatározásban mind a hat játékosuk, Sebők Márton, Toró Dávid, Bârdaș Márk, Bán Tamás, Gergely Álmos és Sárkány Levente a főtáblára került, azaz a legjobb 64 között játszott.

Hárman, Sebők, Bârdaș és Toró bejutott a nyolcaddöntőbe, innen pedig csak Toró Dávid maradt talpon. Az U13-as korosztályban szereplő játékost aztán az elődöntőben állította meg a későbbi bajnok, így bronzérmet akasztottak a György István által felkészített sportoló nyakába.

Akárcsak párosban, ahol a Toró Dávid–Pop Alexandru (utóbbi Kolozsvár) duó sokáig menetelt, az elődöntőben maradt alul, így harmadikok lettek.

Csapatversenyben a Székelyudvarhelyi ISK az ötödik helyen zárt.

Nem sok pihenés maradt Toró Dávidnak, aki mától vasárnapig már a görögországi Loutrakiban áll asztalhoz, itt rendezik az Europe Youth Series újabb tornáját. A romániai U13-as válogatott oszlopos tagja csapatversenyben, vegyespárosban és az egyéniben is érdekelt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.