Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két arannyal a nyakában tért haza Görögországból

Csulak Noémi 2022. augusztus 03., 18:29

A hegyi kerékpározás Balkán-bajnokságát a görögországi Xánthin rendezték július 29-31. között. Molnár Ede XCE-ben (Cross Country Eliminator) és XCO-ban (Cross Country Olympic) is érdekelt volt, ráadásul mindkét versenyszámban elhódította az aranyérmet.

Két arannyal a nyakában tért haza Görögországból
Molnár Ede mindkét versenyszámban aranyat nyert Görögországban Fotó: Forrás: BikeXpert Racing Team

Szombaton a Cross Country Eliminator versenyen hét ország 38 versenyzője állt rajthoz, amelyet a 26 éves versenyező magabiztosan húzott be.
„Az eliminátort nagyon magaménak éreztem már az utazás előkészületeiben is, különösen az Európa-bajnokságon szerzett érem után” – nyilatkozta Molnár Ede.

Másnap, vasárnap a Cross Country Olympicon nyolc ország 27 versenyzője között bizonyult a legjobbnak, ezzel megvédve bajnoki címét is.

Fotó: Forrás: BikeXpert Racing Team

A múlt évben sikerült először Balkán-bajnoki címet nyernem Boszniában, ezért az idei kiadásra is nagyon készültem. Az már csak ráadás volt, hogy az XCE-t az XCO-val egyszerre rendezték, így egy lapra kerülhetett a felkészülés. A vasárnapi az egyben Class 2-es verseny is volt, amely beleszámított a párizsi olimpiai kvalifikációba”

– tette hozzá Ede.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.