Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két aranyat és két ezüstöt nyertek a gyergyói bokszoló lányok

Gergely Imre 2021. szeptember 12., 11:09

Szabó Rita és Daróczi Vanessza bajnoki címet, András Klaudia és Fazekas Katalin pedig ezüstérmes lett a román női ökölvívó-bajnokságon. Folytatódik az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sikersorozata.

Két aranyat és két ezüstöt nyertek a gyergyói bokszoló lányok
Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub dobogósai az országos bajnokságon Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A tengerparton, Năvodari-on zajlott a román női ökölvívó-bajnokság, ahol a gyergyószentmiklósi központtal működő Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub hat versenyzővel indult, négyen közülük döntőbe jutottak, ketten pedig országos bajnokok lettek.

A döntők során elsőként Daróczi Vanessza lépett szorítóba, aki az U18-os korosztály 52 kg-os súlycsoportjában már az első menetben döntő fölénnyel győzött a marosvásárhelyi Popa Adina ellen.

Következtek az U14-esek, akik közül Szabó Rita a 42 kg-os mezőnyben a măgurelei Păun Erica ellen diadalmaskodott.

Huszár Árpád vezetőedző ugyanakkor nagyon büszke az ezüstérmesekre is. Amint elmondta, minden dicséretet megérdemel Fazekas Katalin, aki az 51 kg-os súlycsoportban a házigazda năvodari-i Trigos Rocio ellen küzdött meg, itt azonban a bírók az ellenfelet találták jobbnak. András Klaudiának az U16-os korosztály 44 kg-s súlycsoportjában az Európa-bajnokság aranyérmese, Petrache Lucia volt az ellenfele. Klaudia szépen helyt állt, de a ploiești-i lány jobbnak bizonyult nála.

Huszár megjegyezte, versenyzői elsőévesek a korosztályukban, nagyobb, tapasztaltabb ellenfelekkel érték el ezeket az eredményeket,

igazából jövőre jön el az ő idejük ezekben a korcsoportokban.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnak az említettek mellett még két sportolója lépett szorítóba, Szabó Vera és Kozma Lívia az 5. helyen végeztek.

A lányokat Huszár Árpád vezetőedző irányította a versenyen, Máthé István segítségével.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.