Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kemény menetelés vár az udvarhelyi asztaliteniszezőkre Besztercén

Zátyi Tibor 2024. február 15., 18:35

Tizenkét székelyudvarhelyi sportoló vesz részt a hétvégén Besztercén az U15-ös és U19-es korosztályú asztaliteniszezők Román Kupáján. Edzőjük titkon éremszerzésben reménykedik, de nem ez a fiatalok legfőbb célja.

Kemény menetelés vár az udvarhelyi asztaliteniszezőkre Besztercén
Toró Dávid a nagyobb korosztályban is éremesélyes Fotó: worldtabletennis.com/WTTYC Linz

A Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub játékosa, Toró Dávid kiemelt lesz a sorsolásnál, hiszen az U13-as korosztályban ő vezeti az országos ranglistát, míg az U15-ösöknél a hetedik. „Titokban egy éremben reménykedünk, de nem az az elsődleges cél, hogy most Besztercén szétszedjük magunkat, főleg Dávidot, hiszen a tavasszal fontosabb dolgai lesznek neki. Sebők Márton és Bărdaș Márk is beleszólhat még a végelszámolásba, hiszen ők is ott vannak az első tizenhat kiemelt között, akármikor meglepetést okozhatnak. Mellettük még Balázs Hunor, Bán Tamás, Molnár Mátyás, Fancsali Áron, László Ákos és Szövérdi Krisztián is asztalhoz áll majd” – mondta a Székely Sport megkeresésére György István, az ISK edzője.

Mivel Romániában jelenleg az U17-es korosztály számára nem rendeznek Román Kupát, az U19-es a következő korcsoport. Az U15-ös országos ranglista alapján az első 24 helyezett elindulhat a nagyok között, Toró, Sebők és Bărdaș itt is szerencsét próbál majd Kis Bence és Bedő Bálint mellett.

A lányoknál is képviselve lesz a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub Sándor Róza révén, a fiatal tehetség az U13-asok között az első tizenhatban van, így játszhat az U15-ös Román Kupában. „Régóta nem volt erre példa nálunk, hogy a lányoknál is képviselve legyünk, Róza ügyesen lépked előre” – dicsérte meg fiatal tanítványát az edző.

Toró Dávid számára a Román Kupát követően Aradra vezet az út, pár napot ott fog készülni vegyespáros társával, Madar Mayával, majd jövő héten Horvátországba utaznak, részt vesznek a Europe Youth Series eszéki állomásán. Ez a verseny kiemelten fontos az európai ranglistapontok szempontjából, hiszen májusban Bukarestben rendezik a korosztályos Európa-bajnokságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.