Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kellemes meglepetés Barta Nórától, B döntőbe jutott az ifiolimpián

Dobos László 2023. január 22., 20:30 utolsó módosítás: 2023. január 22., 20:37

Bár egész szezonban mostoha körülmények között készült, a csíkszeredai Barta Nóra (Csíkszeredai ISK) 11. lett az olaszországi téli olimpiai fesztiválon, a rövidpályás gyorskorcsolyázók (short track) első versenynapján.

Kellemes meglepetés Barta Nórától, B döntőbe jutott az ifiolimpián
Galérianézet
Barta Nóra és edzője, Kalamár Zsolt (középen) Fotó: Forrás: COSR

A rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számával kezdődött el vasárnap a 16. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban. A romániai csapatból elsőként a csíkszeredai rövidpályás gyorskorcsolyázó, a 16 éves Barta Nóra állt rajthoz. Első nap az 1500 méteres táv várt a versenyzőkre, a lányok mezőnye nagyon erős volt: 15 ország 27 sportolóját nevezték, egytől egyig nemzetközi szinten tapasztalt korcsolyázókat.

Kalamár Zsolt tanítványa, Barta Nóra végig okosan, de nagy-nagy odaadással versenyzett, a negyeddöntőben futamából az 5. helyen jutott tovább, elődöntőjében pedig az ötödik helyet szerzete meg, ezzel B döntőbe jutott, ahol a 8-14. helyekért harcolhatott.

A csíki kislány a B döntőben negyedik lett, összesítésben pedig a 11. helyen végzett.

Fotó: Forrás: COSR

„A romániai küldöttség vezetői nagyon elégedettek voltak tanítványom teljesítményével, meg is lepődtek ezen” – mondta el megkeresésünkre Kalamár Zsolt edző. „Nagyon erős futamok voltak, már az első köröktől zajlott a taktikázás, nem futottak a sportolók egyéni csúcsokat, Nóra pedig végig jól helyezkedett, és minden elvárást felülmúlva B döntőbe jutott.

Úgy érzem, hogy bár nem tudtunk külföldi edzőtáborokban, erős versenyeken, illetve jó minőségű jégen készülni erre a világversenyre, tanítványom kihozta a maximumot ebben a versenyszámban.

Szerintem jól történt a formaidőzítés. Fáradtak vagyunk, de nagyon boldogok” – nyilatkozta Kalamár a Székelyhonnak.

Barta Nóra még két versenyszámban, az 500 és az 1000 méteres távokon lesz érdekelt.

A magyar színeket négy versenyző képviselte és két érem is született: Major Dominik aranyéremmel, Szigeti Dóra bronzéremmel zárt.

16.Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, rövid pályás gyorskorcsolya, 1500 m:

Lányok (27 induló): 1. Hanna Mazur (Lengyelország), 2. Kornelia Wozniak (Lengyelország), 3. Szigeti Dóra (Magyarország), 4. Haltrich Luca (Magyarország), … 11. Barta Nóra (Románia).
Fiúk (32 induló): 1. Major Dominik (Magyarország), 2. Miika Johan Klevstuen (Norvégia), 3. Dominik Palenceusz (Lengyelország), … 21. Jancsó Zalán (Magyarország).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.