Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kashi-győzelem a belgiumi kendó kupán (videókkal)

Székely Sport 2024. május 22., 13:02 utolsó módosítás: 2024. május 22., 13:17

Belgiumban, Gent városában rendezték meg a hétvégén a 30. kiírásához érkezett Kojika Kendo Kupát, amelyet kategóriájában Európa egyik legrangosabb ifjúsági versenyének tartják. A marosvásárhelyi Kashi Kendo Klub három dobogós helyezéssel tért haza.

Kashi-győzelem a belgiumi kendó kupán (videókkal)
Fotó: Kashi Kendo Club

A Kashi Kendo Klub először a tavaly vett részt ezen a gyerekeknek és serdülőknek dedikált versenyen, akkor is jó eredményt ért el: a 10–12 évesek kategóriájába frissen belépő Sántha Zoárd Örs aranyat szerzett.

Az idei évben egy nagyobb küldöttséggel a Kashi csapata még látványosabban szerepelt.

Kojika Taiko:

A verseny egyéni próbái szombaton zajlottak. Elsőként Zongor Bence Hunor versenyzett a 14–18 éves kezdőknek szánt technikai verseny kategóriában, döntőig jutva második helyen végzett. Sántha Zoárd Örs a 10–12 évesek csoportjában, az idén címvédőként tért vissza és magabiztos vívással újra teljesítette a feladatát, idén is aranyéremmel tért haza.

Zongor Bence Hunor (RO) vs. Verhelst Yaron (B):

Sántha Aba Solt és Mezei Péter a 13–15 éves korcsoportban küzdöttek sikeresen. Solt minden ellenfelét legyőzve első helyen szerzett, Péter pedig a legjobb nyolc között végzett a több mint 60 versenyzőt számláló mezőnyben.

Vasárnap került sor a csapatversenyre, amely során közel 30, öt fős csapat mérte össze tudását. A hiányos Kashi csapatot egy francia (Bayart Daras Eve) és egy német (Nonaka Rentaro) versenyző egészítette ki, együtt egészen az elődöntőig jutottak, ahol kiélezett küzdelemben maradtak alul az első helyen végző belgiumi Wakakoma Klub csapatával szemben.

Sántha Zoárd Örs (RO) vs. Glaser Kolja (D):

Az esemény komolyságát a kora mellett mutatják a számok is: idén 13 országból közel 200 versenyző vett részt. A meghívott japán mesterek és a tapasztalt európai bírók jelenléte is a minőség garanciája.

Sántha Aba Solt (RO) vs. Lindgren Olli (FI):

A Kashi delegáció minden ifjú és felnőtt tagja számára ez az esemény fontos tapasztalat, ami a segít és motivál a jövőbeli magasabb célok eléréséhez.

Józsa Levente

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.