Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kapaszkodott az ISK-SZAK, a Steaua fiataljai pontosabbak voltak

Józsa Csongor 2023. december 20., 19:28 utolsó módosítás: 2023. december 21., 00:51

Szoros párharcot játszott a címvédővel a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK. Egy pillanatig úgy tűnt, hogy visszajön a meccsbe a székelyföldi gárda, de aztán érvényesítette a papírformát a Bukaresti Steaua.

Kapaszkodott az ISK-SZAK, a Steaua fiataljai pontosabbak voltak
A címvédő elvitte a pontokat Fotó: László Ildikó

Szerdán délután a városi sportcsarnokba rendezték a férfi asztalitenisz élvonalbeli csapatbajnokságában hetedik fordulójához tartozó összecsapást. A tavalyi év ezüstérmese, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, a címvédőt, a Bukaresti Steauát látta vendégül. A múlt idényben mindkét találkozót a fővárosiak nyerték, így lett volna amiért visszavágjanak a székelyföldieknek.

A mérkőzés előtt egy perces néma megemlékezéssel adóztak Sipos Dávid emlékének, a 17 éves diák életét nem tudták megmenteni, miután összedőlt a Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egyik épületrésze.

Az első összecsapáson György Szilárd és Andrei Istrate szoros meccset játszottak, a másik szettben még a hazaiak játékosa egyenlített, de a harmadik játszmában elszenvedett veresége annyira benne maradt, hogy a negyedikben 7–0-ra húzott el a fiatal ellenfele, így a bajnok került előnybe.

Sebastian Loso csak a legelején vezetett pár ponttal, miután fordított Darius Movileanu, szinte esélyt sem adott az ISK-SZAK svéd idegenlégiósának. Összesítésben már 2–0 volt a Steauának.

Fotó: László Ildikó

A harmadik párban Tamás Szabolcs ellenállhatatlanul játszott, nem is bírta el ezt Rareș Cueșdean, 3–0-ra hozta a hazaiak asztaliteniszezője, ezzel pedig szépítettek.

Loso az első szettet nyerte Istrate ellen, öldöklő küzdelem volt a folytatásban, ebből az adok-kapokból pedig a fővárosi sportoló jött ki jobban, összesítésben 3–1-re diadalmaskodott a Steaua.

Nem kell szégyenkeznie a György István által irányított székelyudvarhelyieknek, az U19-es román válogatott ellen kellett felvenniük a küzdelmet, azzal a gárdával, amelyik bronzérmet szerzett a korosztályos világbajnokságon.

A Szuperliga tabelláján öt győzelemmel és két vereséggel az udvarhelyiek a harmadik helyet foglalják el a pontvadászat odavágói után. Első a veretlen Steaua, őket a 6–1-es mutatóval rendelkező Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC követi.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, 7. forduló:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Bukaresti Steaua 1–3.

György Szilárd–Andrei Istrate 1–3,
Sebastian Loso–Darius Movileanu 0–3,
Tamás Szabolcs–Rareș Cueșdean 3–0,
Loso–Istrate 1–3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.