Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Káosz van a korcsolyaszövetségnél, bajnokságot azért tartottak

Dobos László 2023. április 05., 17:28

Évek óta nincs működőképes szakszövetségük Romániában a korcsolyázóknak, a klubok ennek ellenére összefogtak, és megrendezik a sportág két szakágának országos bajnokságait. Az elmúlt napokban Brassóban zajlott a műkorcsolyázók legfontosabb hazai versenye.

Káosz van a korcsolyaszövetségnél, bajnokságot azért tartottak
A csíkszeredai ISK és a Csíkszeredai Sportklub közös csapata Balról Simon Mária, jobbról Bögyó-Löffler Mária Fotó: Forrás: Csíkszeredai ISK

A rövidpályás gyorskorcsolyázok március elején Karcfalván avattak bajnokokat, a műkorcsolyázók pedig április elején Brassóban. Amint Bogyó-Löffler Mária edzőnőtől megtudtuk, idén a Brassói Corona szervezete a bajnokságot, ahol képviselve volt mind a három műkorcsolya szakosztállyal rendelkező csíkszeredai klub.

A Csíkszeredai Sportklub korcsolyázóit Bogyó-Löffler Mária edzőnő készítette fel, és a következő helyezéseket érték el: Szőke Tünde (novice intermediate korosztály) – 7. hely, Domahídi Dóczi Bálint (novice intermediate) – 3. hely, Szőke Anett (novice basic) – 19. hely, Domahidi Dóczy Ágnes (novice basic) – 16. hely, Assy George (novice basic) – 2. hely, Kinda Bernadett (chicks) – 8. hely.

Bere Larissza Vanda az ifiknél a második, a felnőtteknél a harmadik helyen végzett Fotó: Forrás: Csíkszeredai ISK

A Csíkszeredai ISK műkorcsolyázóit Simon Mária edzőnő irányítja, tanítványai pedig a következő helyezésekkel tértek haza Brassóból: Bere Larissza Vanda – 2. hely az ifiknél, 3. hely a felnőtteknél, Bere Zóya (novice advanced) – 5. hely, Márton Soma (chicks) – 5. hely.

A bajnokságon részt vett Kedves Éva csapata, a VSK Csíkszereda is, a klub 25 tagja a rekreációs kategóriában versenyzett, ahol nem rangsorolják a sportolókat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.