Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kanada legyőzésével csoportmásodik a magyar női vízilabda-válogatott

MTI 2022. június 24., 23:28

A magyar női vízilabda-válogatott 11–7-re nyert pénteken a kanadai csapat ellen, így másodikként jutott tovább csoportjából a hazai rendezésű világbajnokságon. Az együttes vasárnap az argentinokkal játszik a negyeddöntőbe jutásért.

Kanada legyőzésével csoportmásodik a magyar női vízilabda-válogatott
A magyar női vízilabda-válogatott csoportmásodikként jutott tovább Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bíró Attila alakulata a kolumbiaiak felett aratott 31 gólos sikerrel és az olaszoktól elszenvedett 10–9-es vereséggel a háta mögött várta a kanadaiak elleni zárókörös összecsapást, amelynek tétje a csoport második helye volt. Éppenséggel akadt törleszteni valója a hazai együttesnek, mivel a 2017-es budapesti világbajnokságon éppen az észak-amerikaiak törtek borsot Keszthelyiék orra alá, tudniillik udvariatlan vendégként győztek, s végül negyedikként zártak, míg a magyar válogatottnak be kellett érnie az ötödik hellyel az öt évvel ezelőtti itthoni vébén.

A Hajós uszoda ötvenes nagymedencéjében zajló pénteki meccset a tavaly nyári tokiói olimpián bronzérmes magyar együttes öt és fél ezer szurkoló előtt Gurisatti Gréta kapufán csattanó lövésével kezdte, Szilágyi Dorottya büntetőjénél viszont már a kapuban kötött ki a labda (1–0). Gurisatti második kísérlete pontosnak bizonyult, a kanadaiak kettős emberelőnyből szépítettek (2–1).

Gurisatti révén magyar góllal indult a második negyed is, a kanadai válaszra pedig centerből Rybanska Natasa adott "viszontválaszt" (4–2). Emberfór segített a kanadaiaknak a szépítésben, a magyaroknak pedig a videós visszajátszás, amely érvényesnek mutatta Leimeter Dóra találatát. A nagyszünet előtt távoli ejtéssel zárkóztak az észak-amerikaiak (5–4).

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A harmadik játékrész első érdemi fejleménye Keszthelyi Rita célt érő távoli bombája volt, majd a következő akcióból Szilágyi pattintott pontosan, később pedig Keszthelyi lőtte ki a jobb alsó sarkot (8–4). S a parádés sorozat folytatódott: a triplázó csapatkapitány, Keszthelyi zúdította a kanadai kapuba a labdát (9–4).

Sem az időkérés, sem az újabb fórok nem javítottak az ellenfél hatékonyságán, így ötgólos vezetés birtokában következhetett a záró felvonás. Amelyben Vályi Vanda nem csupán negyedszer is elhozta a labdát a ráúszásnál, de a tizedik hazai találatot is ő jegyezte. A kanadaiak is meglőtték ötödik góljukat, majd a hatodikat, újabb emberelőnyből pedig a hetediket is, ám éledező reményeiket lelohasztotta a fórból eredményes Leimeter (11–7).

A magyar válogatott négyesében az olaszok mögött a második helyen zárt, a nyolc közé jutásért vasárnap 18.30 órától játszik az argentin válogatottal a Margitszigeten.

A csoportgyőztesek a keddi negyeddöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek a negyeddöntőbe kerülésért játszanak vasárnap, míg a negyedikek az alsóházban (13-16. hely) folytatják.

Női vízilabdatorna, A csoport, 3. forduló:
Magyarország–Kanada 11–7 (2–1, 3–3, 4–0, 2–3)
gólszerzők: Keszthelyi 3, Gurisatti, Szilágyi, Leimeter 2-2, Rybanska, Vályi 1-1, illetve McKelvey 3, Crevier 2, Bakoc, Christmas 1-1
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.