Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jön a 6. Güdüc MTB hegyikerékpár-verseny

Gergely Imre 2023. július 08., 22:27

Közel ötszáz részvevőre számítanak a szervezők a vasárnap sorra kerülő Güdüc MTB hegyikerékpár-versenyen. Idén már másfél éves gyerekeket is várnak.

Jön a 6. Güdüc MTB hegyikerékpár-verseny
Fotó: Ferencz Levente

Az elmúlt hetek esős időjárása nem jelentett problémát, a kitűzött pálya jó állapotban várja, hogy végig tekerjenek rajta a hegyikerékpárosok, minden adott ahhoz, hogy egy jó verseny legyen a vasárnap sorra kerülő 6. Güdüc MTB verseny.

Akik már voltak ennek részesei, azok már ismerik a terepet, ugyanazon a jól bevált útvonalon zajlik majd az embertpróbáló kerekezés mint ahol legutóbb. Újdonság, hogy már másfél éves gyerekek is rajthoz állhatnak a számukra kijelölt 200 méteres távon a pedál nélküli biciklikkel – hívja fel a figyelmet Keresztes-Vakaria Edit szervező.

Tavaly 470 kerékpáros indult, idén is hasonló létszámra számítanak. Az előzetesen be nem jelentkezett versenyzők a helyszín is benevezhetnek 7.30 és 9.30 között.

Elsőként az 50 kilométeres távon indulók startolnak 10 órakor. A profi versenyzők mellett az amatőrök külön kategóriában lesznek díjazva. Az eddigi tapasztalatok szerint a részvevők kb. 30 százaléka hivatásos versenyző, 70 százalékuk pedig amatőr, akik munka mellett sportolnak.

A verseny három pályán zajlik, a gyerekpálya (6–14 éves kor között) 6 km hosszú, a felnőtt pályák 30 és 50 kilométeresek. A pályák és a terep különlegessége, hogy nagyon változatos, országos szinten is egyedülálló – mutatnak rá a szervezők.

Keresztes-Vakaria Edit elmondta, hogy a nagy esőzések miatt sokan aggódtak, hogy alkalmas lesz-e a pálya a versenyre, de mivel itt a terep kavicsos, az eddigi esőzések nem jelentenek problémát. A verseny idejére pedig szép napsütéses időt ígérnek a meteorológusok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.