Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jól ment a válogatott mezében a székelyudvarhelyi asztaliteniszezőnek

Józsa Csongor 2024. február 28., 16:16

Egyéniben az ötödik, párosban az első, míg csapatban a második helyet szerezte meg a szé­kely­ud­var­he­lyi Toró Dávid Eszéken az ifjúsági Európa Kupa után­pót­lás-so­ro­za­tá­nak idei második állomásán.

Jól ment a válogatott mezében a székelyudvarhelyi asztaliteniszezőnek
Remekelt Toró Dávid Fotó: Facebook/SzékelyudvarhelyiAsztaliteniszKlub

Alig hogy hazaért, máris pakol, egy újabb eseményre készül az U13-as korosztályos székelyudvarhelyi tehetséges asztaliteniszező. Az elmúlt héten még a horvátországi Eszéken a román ifiválogatott színeiben szerepelt Toró Dávid.

Egészen jól ment a küldöttségnek, tíz dobogós helyezéssel zárta az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU), Europe Youth Series elnevezésű utánpótlásversenyét. Ezt a megmérettetést a világkupa mintájára hozta létre az ETTU, tavaly indította el, az idei szezonban összesen hat állomása lesz.

Előbb a csapatversenyeket rendezték Horvátországban, a Nadalia Ionașcu, Maya Madar, Alexandru Pop és a Toró Dávid összeállítású romániai U13-as vegyes válogatott a döntőig menetelt. Itt azonban hiába vezetett 4–1-re a lengyelekkel, az ellenfél fordított, 5–4-re diadalmaskodott.

A Toró–Pop duó tornagyőztes lett Fotó: Facebook/frtmromania

Itt ezüst, a párosban viszont az aranyéremig meg sem állt a Toró–Pop duó. Az udvarhelyi-kolozsvári kettős a döntőben a németeket verte.

„Kiváló eredmények ezek. Dávid jól játszott az egész tornán. Egyéniben ötödik lett, ott a későbbi bajnoktól, a németek kínai játékosától kapott ki. A csapatban csupán egy veresége volt, míg a párosban mindenkit vertek. Ezek remek előjelek a májusi Európa-bajnokságra nézve” – nyilatkozta a Székelyudvarhelyi ISK edzője, György Istvánm aki egyben az U13-as román asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya a Székely Sportnak.

Hozzátette, csütörtöktől már új kihívások elé néznek: Izvoraniban gyűl össze az ETTU Youth Development programjának 43 tehetséges asztaliteniszezője, ebbe beletartozik Toró Dávid is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.