Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Javában hangolnak a Székelyföldi Lovas Ünnepre

Gergely Imre 2023. július 29., 19:18

Több mint száz programmal készülnek a szervezők a Székelyföldi Lovas Ünnep 16. kiadására Gyergyószentmiklóson. Az augusztus 24-27. között sorra kerülő eseményen a hangsúly természetesen továbbra is a lovas sportokon van

Javában hangolnak a Székelyföldi Lovas Ünnepre
Színes programmal készülnek a szervezők Fotó: Székelyföldi Lovas Ünnep

Idén már négy napossá bővül a Székelyföldi Lovas Ünnep, amely évről évre ezreket vonz a gyergyószentmiklósi lovaspályára. Augusztus 24-én a „szakmát”, vagyis a különféle lovas foglalkozásokat folytató személyeket, egyesületek képviselőit várják konferenciára, hogy neves előadóktól szerezhessenek új, hasznos ismereteket.

Másnaptól tárul ki az esemény a széles közönség irányába. Pénteken főként a gyerekek örülnek a lovaspályán töltött időnek. Ekkor zajlik a a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság – a Régió Kupa döntője, ahol az ügyességi versenyszámokban és a különböző magasságú akadályokon sokan szállnak nyeregbe közülük, de a „gyereknapon” érdekes játékok, például rodeóbika, íjász széllövölde is várja őket.

Egyébként a hétvége mindhárom napján ingyenes lovagoltatással is kedveskednek nekik.

Szombaton és vasárnap pedig egymást váltják a színes lovas programok, a kulturális percekkel ötvözve.

Fotó: Székelyföldi Lovas Ünnep

Természetesen nem maradhatnak el a fogathajtó és díjugrató versenyszámok, de most is nagy érdeklődésre számíthat a polgármesterek csatája is, ahol a székelyföldi önkormányzati vezetők mérik össze rátermettségüket olyan próbákban, amelyekkel az irodai székben nem nagyon kell szembesülniük.

Ez vár a gyergyói „celebekre” is, ahol például gyergyószentmiklósi zenekarok tagjai is új szerepkörben bizonyíthatnak – árulta el Bajkó Tibor, a Székelyföldi Lovas Ünnep fő szervezője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.