Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Játszmát sem engedett a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a Sepsi-SIC-nek

Józsa Csongor 2024. június 08., 19:19

A férfi asztalitenisz Szuperliga két székelyföldi együttese nézett farkasszemet egymással Székelyudvarhelyen. Az érmesek ütközetét magabiztosan húzta be a házigazda.

Játszmát sem engedett a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a Sepsi-SIC-nek
György Szilárd magabiztosan hozta a meccset Demeter Lehel ellen Fotó: Csató Andrea

Szombaton délután a városi sportcsarnokban a férfi asztalitenisz Szuperliga tizenkettedik fordulójához tartozó összecsapáson az élvonalbeli csapatbajnokság két székelyföldi együttese nézett farkasszemet, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-et látta vendégül.

A két klubot valóban székelyföldi asztaliteniszezők alkotják, egyedül Sebastian Loso lógott ki a benevezett játékosok sorából, igaz a svéd idegenlégiós már több éve az ISK-SZAK tagja, felmenői között van székelyföldi szál. György Szilárd és Tamás Szabolcs székelyudvarhelyiek, míg a vendégektől Kanabé Szilárd kézdivásárhelyi, Demeter Lehel marosvásárhelyi és Kádár Tibor sepsiszentgyörgyi.

Sebastian Loso és Kanabé Szilárd csatája Fotó: Csató Andrea

Az odavágók során a Sepsi-SIC 3–1-re nyert, számukra ez volt az utolsó találkozó a pontvadászatban, miután csak a címvédő és listavezető Bukaresti Steauától kaptak ki, így szinte biztosan ezüstérmesek lesznek a legvégén. Az ISK-SZAK a bronzéremért harcol, ehhez a hátralévő három meccsén két győzelmet kell begyűjtsön.

Loso és Kanabé indította a párharcot, a házigazdák játékosa végig irányított, rendre nála volt az előny, mindhárom szettet be is húzta. György és Demeter az első játszmában ádáz csatát vívott, hol az egyik, hol a másik vezetett, aztán a Szilárd bírta jobban, 16–14-re nyert. A folytatásban már a székelyudvarhelyi akarata érvényesült.

Összesítésben ekkor már 2–0 volt az ISK-SZAK-nak.

A harmadik számú játékosok összecsapásán Tamás energikusabb játékára nem nagyon találta az ellenszert Kádár, nagyon sima diadal lett a vége.

Alig több mint egy óra játék után nyert a székelyudvarhelyi gárda, nagyon érződött, hogy számukra sokkal fontosabb volt a mérkőzés, a háromszékiek igencsak vakációs hangulatban asztaliteniszeztek.

Tamás Szabolcs hozta az utolsó pontot az ISK-SZAK-nak Fotó: Csató Andrea

Legközelebb június 16-án, vasárnap 16 órától játszik újból a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, a városi sportcsarnokba az U Craiova érkezik.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, 12. forduló:
Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 3–0.
Sebastian Loso–Kanabé Szilárd 3–0 (11–9, 11–7, 11–7),
György Szilárd–Demeter Lehel 3–0 (16–14, 11–3, 11–6),
Tamás Szabolcs–Kádár Tibor 3–0 (11–2, 11–5, 11–4).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.