Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ismét a világ legjobb száz sítájfutója között a csíkszeredai Szép Zoltán

Székely Sport 2022. január 31., 12:22 utolsó módosítás: 2022. január 31., 17:54

A bulgáriai Csepeláréban rendezték meg az elmúlt héten a sítájfutók Európa-bajnokságát, akárcsak a világkupa-sorozat első futamát, illetve a veteránok világbajnokságát is.

Ismét a világ legjobb száz sítájfutója között a csíkszeredai Szép Zoltán
Szép Zoltán és Andra Anghel vegyes váltó Fotó: Forrás: VSK Csíkszereda

A megmérettetésen a VSK Csíkszereda két sportolója is rajthoz állt, Szép Zoltán a román válogatott tagjaként az Európa-bajnokságon és világkupán, míg Csúcs András a veterán világbajnokságon.

A versenyt 1700 méteren rendezték és az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkkel, egy nap kivételével, szélviharral és sűrű havazással, valamint nagy hideggel kellett megküzdeni. A mezőny összetételén érződött a járványhelyzet, hisz több nemzet is tartalékosan érkezett, vagy távolmaradt a versenytől.

Szép Zoltán öt versenyszámban állt rajthoz Európa-bajnokságon. A sprint futamban 23:49 perc alatt teljesítette a 2,7 km-t, hat ellenfelét megelőzve az 52. helyen végzett. A 6,9 km hosszú középtávon 1:17:36-os idővel az 50. pozícióban zárt, míg a hosszútávon (30 km) 3:06:00-os ideje a 43. helyhez volt elég. A Szép Zoltán–Andra Anghel páros a vegyes váltó számában az utolsó, 11. helyen végzett, míg a Szép, Anghel, Mihai Țînțar alkotta váltó a 10. lett.

Az elért eredményeknek köszönhetően Szép Zoltán ismét bekerült a világranglistán jegyzett 100 legjobb sítájfutó közé. Jelenleg 5378 ponttal a 99. a világranglistán. Romániából a szintén csíkszeredai származású, de Svédországban élő Csúcs Klaus áll a legelőkelőbb helyen, 5790 ponttal a 82.. A harmadik legjobban jegyzett romániai is csíkszeredai, Suciu Simion a 120. helyen áll.

Csúcs András kiváló szerepléséről és világbajnoki címéről itt számoltunk be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.