Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Incze Kriszta bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon

Székely Sport 2021. április 24., 11:05 utolsó módosítás: 2021. április 25., 10:34

A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta felállhatott a varsói birkózó Európa-bajnokság dobogójára, a 65 kilogrammos kategória bronzmérkőzésén legyőzte az azerbajdzsáni Irina Petrovna Netrebát.

Incze Kriszta bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon
Nehezen indult a varsói menetelés, végül bronzérmet szerzett a sepsiszentgyörgyi birkózó Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A 24 éves sportoló varsói teljesítményéről klubja, a Sepsi-SIC számolt be közösségi oldalán.

Incze számára nem indult jól az Európa-bajnokság, ugyanis a selejtezőben a világbajnok Tatyana Rizsko jobbnak bizonyult (3–4). Mivel ukrán ellenfele döntőbe jutott, Incze a vígaszágon folytathatta, ahol Ljubov Ovcsarova ellen lépett szőnyegre. A mérkőzés döntetlennel zárult (2–2), ám mivel ellenfelének sárga lapja volt, így a folytatásban Kriszta harcolhatott a bronzéremért. A harmadik helyért kiírt mérkőzésen az azerbajdzsáni Irina Petrovna Netrebát 4–3-ra győzte le.

„Egyáltalán nem volt könnyű, miután kikaptam, érzelmileg összezuhantam. Nagyon nehezen tudtam pszichikailag összeszedni magam, viszont a végére valahogy sikerült.

Európa-bajnok szerettem volna lenni, úgy érzem, ebben a kategóriában mindenkinél jobb vagyok. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, azonban örülök, hogy legalább megvan a bronzérem.

Ha nem nyertem volna érmet, nagyon csalódott lennék. Közel van a következő verseny, amelyre mentálisan nehéz felkészülni, hiszen az olimpiai részvétel a tét. A bronzéremnek köszönhetően pozitívan kezdem hétfőn a felkészülést” – összegzett Incze.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.