Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyen még nem volt: kötelező kvóta a román sportolók versenyeztetésére

Székely Sport 2022. július 07., 13:40 utolsó módosítás: 2022. július 07., 13:50

Novák Károly Eduárd sportminiszter jelentős változást jelentett be a román sportéletben. Ez főképp a mérkőzéseken pályára lépő külföldi játékosok számát szabályozza.

Ilyen még nem volt: kötelező kvóta a román sportolók versenyeztetésére
A sportminiszter a válogatottakat segítené ezzel a rendelettel Fotó: Beliczay László

A miniszter aláírta azt a rendeletet – egyben közösségi oldalán bejelentette –, mely szerint egy csapatban kötelezően legalább 40 százalékban román sportolóknak kell szerepelniük az országos bajnokságokon.

A rendelet konkrétan a csapatsportágakra vonatkozik, és arra, hogy a kluboknak hány román sportolót kell nevezniük. Minden sportágra – így a labdarúgásra is érvényes. A sportminiszter azt állítja, ez a nemzeti csapatok javát szolgálja, így a román sportolók jelentős fejlődését érhetnek el a hazai versenyeken.

„Az összes sportági szövetséggel folytatott konzultációt követően miniszteri rendeletet adtam ki a román felnőtt és ifjúsági sportolók részvételéről a hivatalos nemzeti megmérettetésen.

Így a 2022–2023-as évadtól kezdődően ez az arány nem lehet kevesebb, mint a játéktéren résztvevő sportolók teljes számának 40 százaléka. Tehát a hivatalos találkozókon a pályán lévő sportolók legalább 40 százalékának románnak kell lennie.

A nemzeti sportszövetségek pedig kötelesek tiszteletben tartani e miniszteri rendeletet. Ez a döntés minden bizonnyal segíteni fogja Románia válogatottjait a csapatsportokban. Köszönöm minden szövetségnek, hogy támogatják ezt a döntést, és sok sikert a végrehajtásához" – mondta Novák Eduárd a Facebookon közzétett videójában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.