Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyen még nem volt: a bajnoki címért lépnek asztalhoz az udvarhelyi asztaliteniszesek

Zátyi Tibor 2023. június 02., 11:37 utolsó módosítás: 2023. június 02., 11:38

A székelyudvarhelyi asztalitenisz legfényesebb érmét akasztják a Szuperliga végén az ISK-SZAK játékosainak nyakába: az, hogy mennyire fényes lesz az a medál, az a városi sportcsarnokban vasárnap 16 órakor kezdődő, Steaua elleni döntő végén fog kiderülni.

Ilyen még nem volt: a bajnoki címért lépnek asztalhoz az udvarhelyi asztaliteniszesek
Megvan a taktika, optimistán várják a párharcot Fotó: Erdély Bálint Előd

Egyszerű a képlet az udvarhelyiek számára, amennyiben 3–0-ra vagy 3–1-re legyőzik a Steauát, fél lábbal már felállhatnak a bajnoki dobogó legfelső fokára – kedden még lesz egy bajnoki meccs Besztercével, de az a csata jóval könnyebbnek ígérkezik, mint a címvédő elleni és tétje csak akkor lesz, ha megverik a bukarestieket.

„Tudjuk a dolgunkat, nagy erőkkel készülünk a hétvégére, nagyon örülünk, hogy ilyen helyzetben vagyunk, hogy a Szuperliga bajnoki cím sorsa Udvarhelyen dől el. Még nem voltunk ilyen helyzetben, ez a székelyudvarhelyi asztalitenisz fennállásának legszebb eredménye, függetlenül a Steaua elleni eredménytől, a bajnoki ezüstérem már biztos számunkra” – mondta György István edző.

Az ISK-SZAK és egyben az udvarhelyi felnőtt asztalitenisz legjobb eredménye három évvel korábban szerzett Szuperliga-bronzérem volt.

A vezetőedző szerint egyértelműen a Steaua a meccs esélyese, ősszel Bukarestben 3–1-re verte az ISK-SZAK csapatát. „A labda kerek, az a célunk hogy elcsípjük a gyakorlatilag a román felnőtt válogatottal felálló ellenfelet. A fiúk már egy hete együtt készülnek Székelyudvarhelyen, számítunk a hazai közönség támogatására, remélhetőleg szép számban kilátogatnak a városi sportcsarnokba és segítségükkel el tudjuk érni célunkat.

Nem lehetetlen küldetés, megvan a taktika, tudjuk, mit akarunk csinálni, hogy mennyire sikerül, majd eldől az asztalnál, optimisták vagyunk”

– emelte ki György István.

Az ISK-SZAK kerete változatlan: Sebastian Loso, György Szilárd, Tamás Szabolcs és Sánduly Levente lesz nevezve a vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzésre.

A Steaua fiatal titánokkal érkezik: Eduard Ionescu a 3., Darius Movileanu a 10., míg Andrei Istrate a 17. az ifjúsági világranglistán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.