Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

II. Csíkszereda Kupa: helyi győzelem a felvezető versenyen

Székely Sport 2022. október 25., 13:31 utolsó módosítás: 2022. október 25., 14:55

Nemzetközi bridzsversenyt rendeztek múlt hétvégén Csíkszeredában. A rendezvényt a Bridge Over Nations Sportegyesület a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal támogatásával szervezte meg, amelynek a Jakab Antal Vendégház adott otthont.

II. Csíkszereda Kupa: helyi győzelem a felvezető versenyen
Fotó: Bridge Over Nations Sportegyesület

Habár csak második alkalommal került megrendezésre, országos léptékben a 2022-es év egyik legnagyobb verseny volt, a nagyversenyen 62 pár, a felvezető versenyen 45 pár vett részt. A verseny népszerűségét a játékosok száma mellett az is jelzi, hogy az ország majdnem minden városából érkeztek versenyzők, legtöbben Bukarestből, Iași-ból, Brassóból, Gyulafehérvárról, Bákóból, de jöttek Temesvárról, Konstancáról, Craiováról, Brăilaból is.

A rendezvényt Korodi Attila polgármester nyitotta meg. Az elöljáró üdvözölte a jelenlevőket, beszámolt arról, hogy egyetemista korában ő is bridzsezett és rendkívül összetett szép játéknak találja. Örömét fejezte a tekintetben, hogy Csíkszereda fontos szerepet tölt be a romániai bridzséletben, és büszke arra, hogy a város ilyen rangos versenynek adhat otthont.

Fotó: Bridge Over Nations Sportegyesület

A versenyen az ország legjobb sportolóinak nagy része részt vett. Többek között itt volt a 2022-es portugáliai kontinensbajnokságon ezüstérmet szerzett hazai csapat öt tagja. Érdekesség, hogy a bajnok az a francia csapat lett, akit ez a válogatott legyőzött a csoportkörben. Továbbá részt vett a versenyen a budapesti Mezey Katalin–Honti László, többszörös magyar országos bajnok.

A helyiek örömére a felvezető versenyt a többszörös országos csíkszeredai ifjúsági bajnok, Ördög Ákos és a bukaresti Stanca-Vass Géza nyerték. A nagyversenyt a jászvásári Adrian Grigoriu és a konstancai David Calipetre nyerte, ők hódították el a II. Csíkszereda Kupát. Nagy bravúr főleg a 17 éves David Calipetre részéről, aki néhány éve tanul bridzsezni, és egyik legtehetségesebb fiatal versenyző.

A nem díjazott kategóriában a legjobb eredményeket a csíkszeredai versenyzők közül a Vidámi István–Magyari Zoltán páros és a Daday Hunor–Gombos Csaba kettős érték el a B osztályban. A C osztályban is csíkszeredai sikereknek örülhettünk, a dobogó második és harmadik fokára csíki versenyzők állhattak fel, Ördög Róbert–Illyés László 2. hely, Demeter Attila – Kovács Gyula 3. hely. Jó hír, hogy Csíkszeredának is van fiatal tehetsége. A 15 éves Daday Lehel, édesapja tanítványa, a C osztályban a marosvásárhelyi Karácsony Irénkével nagyon jó helyezést ért el.

A szervezők hosszú távú tervei közé tartozik, hogy ez az esemény egy nemzetközileg is elismert bridzsverseny szintjére kerüljön, számos külföldi résztvevővel.

II. Bridge Over Nations Kupa:
1. Ördög Ákos–Stanca-Vass Géza.

II. Csíkszereda Kupa
A osztály: 1. David Kalipetre–Mihai Grigoriu, 2. Mezey Katalin–Honti Laszló, 3. Alexandru Mugoiu–Vlad Posea.
B osztály: 1. Francisc Lascu– Mihai Pârvulescu, 2. Iancu Bacalu–Florin Safta, 3. Mihai Baluna–Valeriu Gheorghe.
C osztály: 1. Veronel Lungu–Cornel Matei, 2. Ördög Róbert–Ilyés László, 3. Demeter Attila–Kovács Gyula.

Biró Zoltán

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.