Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén májusban is megszervezik a sportszakmai konferenciát Csíkszeredában

Székely Sport 2024. április 30., 10:55

Egy évvel ezelőtt került sor Székelyföld első sportkonferenciájára a sicSport szervezésében. Az első kiadás sikerén felbuzdulva idén is megrendezik az eseményt, sőt ezúttal egy aktív sportolóknak szóló workshoppal bővül a program.

Idén májusban is megszervezik a sportszakmai konferenciát Csíkszeredában
Több mint tíz előadás hangzik el a két nap során Fotó: SicSport

Különleges rendezvény házigazdája volt a csíkszeredai Csíki Mozi tavaly májusban, ugyanis Székelyföldön tevékenykedő edzők, sportvezetők, sportszervezők és más területen dolgozók népesítették be a nézőteret két napon át, hogy szakmai előadásokat hallgassanak, tapasztalatot cseréljenek. A programot olyan, főként anyaországi szakemberek töltötték meg tartalommal, akik kiemelkedő tudással és jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.

Idén május 23–24. között a Csíki Moziban immár második alkalommal rendezik meg a sicSport névre keresztelt székelyföldi sportkonferenciát.

A szervezők ígérete szerint ezúttal is több mint tíz előadás hangzik el a két nap során. Az előadói gárda nagy része már nyilvános, így borítékolható, hogy ezúttal is színvonalas előadásokat követhetnek figyelemmel a résztvevők.

Jelen lesz például dr. Mocsai Lajos, aki összesen 16 éven át vezette a magyar férfi és női kézilabda-válogatottat, ezekkel pedig Európa-bajnoki aranyat, olimpiai és világbajnoki ezüstöt szerzett. De német és magyar klubcsapataival is számos nemzetközi sikert ért el.

Akárcsak tavaly, idén is előad dr. Lénárt Ágota, a magyar olimpiai csapat sportpszichológiai csoportjának vezetője, aki az idei párizsi játékokon is a helyszínen dolgozik majd.

Takács Kinga személyében mozgásterapeuta, sportrehabilitációs szakember, Fülöp Tibor teljesítménydiagnosztikai szakértőként, Papp Károly pedig erőnléti edzőként, teljesítményelemzőként tart előadást a konferencián.

Idén is benépesíthetik a nézőteret a Székelyföldön tevékenykedő edzők, sportvezetők és más területen dolgozók Fotó: SicSport

Franciaországban, Magyarországon és Hollandiában működtet irodát az a sporttal kapcsolatos integritási kérdésekre szakosodott szervezet, amelynek az igazgatója, dr. Rubicsek Norbert, aki szintén előadóként érkezik Csíkszeredába, akárcsak Kosaras Renáta, a Magyar Atlétikai Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója.

Az eddig bejelentett előadók sorát Bartalis Balázs, a magyar jégkorong egyik legizgalmasabb alakja zárja. Ő fiatal kora ellenére már jelentős tapasztalatot gyűjtött a legerősebb európai ligákban. Dolgozott Finnországban, majd Svédországban és Svájcban az első osztálynak számító SHL-t, illetve National League-t is megnyerte edzőként.

A konferenciát idén egy főként aktív sportolóknak szóló workshop előzi meg május 22-én.

Ezen gyakorlatias foglalkozásokra kerül sor, amelyek célja, hogy a pályán és azon kívül hasznosítható, a teljesítményt, sikerességet pozitívan befolyásoló tudást kapjanak a résztvevők.

Az egyik blokkban Lénárt Ágota sportpszichológus tanít majd olyan technikákat, amelyek javítják a nyomás, stressz kezelését, támogatják a mentális felkészülést. A másikban pedig Kosaras Renáta sportkommunikációs szakember segít tudatosan kezelni a sporttal járó ismertséget.

Érdekesség, hogy a sicSport nemrég a közösségi média felületein jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel (TF), ennek értelmében a rendezvények előkészítése során a szakmai támogatására is számíthat.

A konferenciára és a workshopra is lehet már jegyet váltani a sicSport honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.