Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldiek segítették hozzá a sikerhez a román birkózóválogatottakat

Horváth Bálint Ottó 2022. október 31., 14:16 utolsó módosítás: 2022. október 31., 14:26

Bukarestben zajlott az elmúlt hétvégén az U15-ös és U17-es korosztályú birkózók Balkán-bajnoksága. A marosvásárhelyi és székelyudvarhelyi klubok versenyzői kiváló eredményeket értek el, és alapemberei voltak a román válogatottaknak.

Székelyföldiek segítették hozzá a sikerhez a román birkózóválogatottakat
Lőrincz Magor és Lőrincz Balázs, középen Katona László edző Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

A rangos megmérettetésen nagyjából 400 birkózó lépett szőnyegre a román, a moldáv, a szerb, a szlovén, az észak-macedón és a koszovói küldöttség képviseletében.

Az U15-ös korosztályban a Marosvásárhelyi ISK-tól Denis Samarghitan a második, Yanis Man a harmadik, Kelemen Márk pedig a negyedik helyen végzett. A Marosvásárhelyi BSG Sportklubtól David Metea arany-, Sorin Bălan ezüst-, míg David Soare bronzérmet nyert. A Székelyudvarhelyi ISK-tól Lőrincz Magor a 75 kg-os súlycsoportban a bronzérmet szerezte meg.

Az U17-es korosztályban a Marosvásárhelyi ISK birkózója, Csipkés Balázs elhódította az aranyérmet, míg a székelyudvarhelyi Lőrincz Balázs az ötödik helyen zárt.

A csapatversenyben a román válogatott az U15-ös korosztályban ezüstérmet nyert, míg az U17-es küzdelemben Balkán-bajnoki címet szerzett.

A serdülőknél Lőrincz Magor, a kadatteknél testvére, Balázs nagyban hozzájárult a sikeres szerepléshez, ráadásul utóbbi az egyik legfontosabb mérkőzésen diadalmaskodott a moldáv ellenfelével szemben, és ennek köszönhetően nyerték meg a csapatbajnokságot.

A vásárhelyiektől Csipkés Balázs, Negura Andrei és Keresztesi Attila is szerepet vállaltak a győzelemben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.