Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hosszú idő után nézők előtt dzsúdóztak

Dobos László 2022. március 15., 13:32 utolsó módosítás: 2022. március 15., 14:21

Gyermek és ifjúsági korosztály számára kiírt nemzetközi cselgáncsversenyt rendeztek múlt hétvégén Nagyszebenben, amelyen szép eredményeket értek el a kis csíki dzsúdósok.

Hosszú idő után nézők előtt dzsúdóztak
Díjazott kis csíki dzsúdósok Nagyszebenben Fotó: Koka's SE

Hatodik kiírásához érkezett a nagyszebeni, Miado'S Kupával díjazott nemzetközi dzsúdóverseny, amelyen az U12-es, az U14-es és az U16-os korosztályok léptek tatamira. A versenyen három ország 67 csapatának 648 versenyzője vett részt. A két éve megjelent pandémia miatt eddig csak a járványügyi szabályok szigorú betartásával lehetett dzsúdóversenyeket rendezni, a szebeni viadal volt az első post-Covid verseny Romániában, amelyet korlátozások nélkül, nézők előtt szervezhettek meg.

Íme, a csíkiak érmes helyezései. Akiknek a neve után nincs csapat írva, azok a gyerekek a Koka's SE/VSK Csíkszereda versenyzői.

U12-es korosztály. 1. hely: Pitó Zalán (42 kg-os súlycsoport). 2. hely: Szász Zsanett (28 kg), Becze Boróka (32 kg), Szente Kinga (52 kg), Szabó-Mező Botond (30 kg) és Molnár Bence (42 kg). 3. hely: Szabó-Gábor Nóra (40 kg).
U14-es korosztály. 1. hely: Kóka Krisztián (34 kg), Magyari Dávid (46 kg) és Kopacz Sarolta (57 kg). 2. hely: Farkas Dávid (38 kg). 3. hely: László Andrea (40 kg) és Márton Medárd (50 kg/Csíkszentdomokosi Judo Klub).
U16-os korosztály. 2. hely: Szabó Bence (73 kg/Szentdomokos). 3. hely: Bodó Leó (73 kg/Szentdomokos), Szász Balázs (81 kg/Szentdomokos), Oláh Petra (40 kg/ Csíkszeredai ISK, csíkszenttamási csoport) és Imecs Bernadett (63 kg Csíkszeredai ISK, csíkszenttamási csoport).

Az U12 és U14 korosztályban a Koka's/ VSK 4 első-, 6 második- és 2 harmadik helyezéssel a 67 csapat közül az első helyen végzett az éremtáblázaton.

A Koka's SE és a VSK Csíkszereda edzői: Sinka Szabolcs és Papp Róbert Flórián, a Csíkszentdomokosi Judo Klub sportolóit Szőcs László, Katona Szabolcs és Silló István edzők készítették fel, a Csíkszeredai ISK csíkszenttamási csoportjának edzője pedig Dánél Szabolcs.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.