Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hosszú évekig kell várni az újabb magyar ökölvívó világbajnokra

Sebestyén Ervin 2022. július 20., 16:53 utolsó módosítás: 2022. július 20., 17:31

A magyar ökölvívás jelenlegi helyzetéről és utánpótlásáról, jövőjéről beszélt Erdei Zsolt, aki amatőrként és profiként is világbajnoki címet szerzett, illetve dr. Csutora László is, aki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja.

Hosszú évekig kell várni az újabb magyar ökölvívó világbajnokra
Erdei Zsolt amatőr és profi világbajnok, Csinta Samu moderátor és Csutora László is, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja Fotó: Beliczay László

„Nem lehetek elégedetlen a karrieremmel, úgy gondolom teljesen kerek lett a végére és sikerült mindent elérni, amit szerettem volna. Ha egyszer újrakezdhetném, mindent ugyanígy csinálnék. Egyetlen tüske maradt bennem, az nem más, mint az olimpiai bronz. Mindent beleadtam akkor is, de nem sikerült elhódítani az aranyat” – értékelte karrierjét röviden Erdei Zsolt.

Az egykori legendás sportoló hozzátette, hogy akár a mai napig bokszolhatna, viszont így is nagyon sok fájdalmat érez, nem vágyik vissza a szorítóba. Elárulta, hogy régebb minden mérkőzése előtt félt, rettegett.

Megítélése szerint a magyar ökölvívás utánpótlás elindult egy jó úton, viszont még nagyon sok folyamatot kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.

Fotó: Beliczay László

„Nemrégiben szereztünk két Európa-bajnoki bronzot, ami óriási eredménynek számít, büszkék vagyunk a fiúkra. Azonban az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek tudjuk megmutatni az ökölvívás szépségét, szükségünk van rájuk. Ők a sportág jövői, minél korábban el kell jutnia hozzájuk az üzeneteknek” – mesélte Erdei.

Az állítással egyetértett dr. Csutora László is, aki a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségét képviselte. „Összesen 131 létesítményünk működik, ezekhez pedig 1 100 igazolt sportoló tartozik, azonban mi szeretnénk ezt a számot kétezerre feltornászni.

Fotó: Beliczay László

Kidolgoztunk új struktúrákat a megfelelő utánpótlás kinevelésre, viszont ezeket még finomítanunk kell. Az a legfontosabb, amit Erdei is mondott, minél több gyereket szeretnénk bevonzani, mivel nélkülük nem működhet ez az egész. Vannak erre különböző módszereink, de azon dolgozunk, hogy ez minél hatékonyabb legyen”.

Az elnökség tagja hangsúlyozta azt is, hogy nagyon fontos, hogy ne gondolja azt senki, hogy csak a férfiak sportja ez, a nők ugyanúgy csinálhatják, sőt, arra biztatnak mindenkit, hogy tegyék próbára magukat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.