Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hősies küzdelemben ezüstérmes lett a magyar női pólóválogatott

MTI 2022. július 02., 22:29

Az egyeduralkodó Egyesült Államok csapata legyőzte a magyar női vízilabda-válogatottat a budapesti Hajós Alfréd Uszodában játszott világbajnoki döntőben.

Hősies küzdelemben ezüstérmes lett a magyar női pólóválogatott
Ott volt a címvédő nyakában a házigazda

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a szombati döntőben a Margitszigeten.

Az első találat még a házigazdáé volt, de gyorsan fordított az ellenlábas, innen pedig végig vezetett. A magyarok a legvégsőkig küzdöttek, hiába vezetett 8–4-re a 26. percben az amerikai gárda, csak egy találatra tudtak feljönni.

A magyar válogatott a 2013-as barcelonai bronzérem után lett újra dobogós világbajnokságon, legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A magyarok így öt éremmel zárták a vizes világbajnokságot: az úszó Milák Kristóf a Duna Arénában 100 és 200 méter pillangón diadalmaskodott, a nyíltvízi úszóknál a váltó második, Gálicz Péter pedig 25 kilométeren harmadik volt.

Női vízilabda-világbajnokság, döntő:

Egyesült Államok–Magyarország 9–7 (2–1, 2–2, 3–1, 2–3).

További helyosztók:

a 3. helyért: Hollandia–Olaszország 7–5,
az 5. helyért: Spanyolország–Ausztrália 8–5,
a 7. helyért: Görögország–Franciaország 16–7.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.