Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Horvátországban tesztelték tudásukat a háromszéki karatékák

Sebestyén Ervin 2024. július 02., 15:04

Nemrégiben rendezték Horvátországban a Karate1 Youth League következő állomását Poreč városában, ahol a Sport-All Sport Club karatésai közül ketten képviseltették magukat az MTK Budapest Karate színeiben.

Horvátországban tesztelték tudásukat a háromszéki karatékák
Horvátországban tesztelték magukat a háromszékiek Fotó: Sport-All Sport Club

A csütörtöktől vasárnapig tartó versenyen 3330 sportoló állt pástra a világ 70 országából. Ebben a rendszerben korábban sosem volt ennyi résztvevő egy eseményen. Szombaton Péter-Csiki Csanád tesztelhette tudását kadet -57 kg-os kategóriában, ez pedig remek alkalom volt arra is, hogy felmérje az erőviszonyokat az őszi világbajnokságra, mivel több ittlévő társa ott is elindul.

Csanád első meccsén 7:2 arányban legyőzte a szlovák Dado Alexet, majd második párharca igen szorosra sikerült olasz ellenfele ellen, de bírói döntéssel megnyerte Mesiti Edoardo ellen. Harmadik körben a cseh Vrecion Tomislavval került szembe, akit 3:1-re sikerült felülmúlni.

A pool (tatami) döntőben egy számára már ismert ukrán versenyzővel nézett farkasszemet, aki végül 4:1-re diadalmaskodott, majd Kostenchuk Danylo az elődöntőig verekedte magát és ott búcsúzott, így Csanádnak vigaszág sem jutott.

Vasárnap Fejér Milán az U14-es -50 kg-os kategóriában indult pályafutásának utolsó ifiversenyén. Első meccsét magabiztosan hozta holland ellenfelével szemben 8:3 pontarányban. A második találkozóján a német Braunroth Florian ellen kellett bizonyítania, amely során nagyon higgadtan és taktikusan kellett dolgoznia, míg a végén bírói döntéssel egyértelműen nyert.

A pool döntőben az olasz Nassar Diego felül tudott kerekedni Milánon és 5:1 arányban ő ment tovább. Az olasz karatéka a döntőbejutásért kikapott, így Milánnak sem volt vigaszága.

„Minden nyomás és tét nélkül jöttünk el erre a versenyre a fiúkkal, ugyanis már vége a kvalifikációnak és a szezonnak. Ez egy nagyon neves és nehéz verseny, mivel itt vannak azok a sportolók akik már Eb-n, vébén szerepelnek.

Ugyan nem ezt az eredményt vártuk, nagyon jó volt látni hol vannak most a fiúk a kategóriájukban és mik a hibáik, miken kell változtatni. A nyári felkészülést ezek alapján fogjuk összerakni és céltudatosan kezdjük meg az őszi szezont”

– olvasható Baranyi Zsófia edző nyilatkozata az együttes honlapján.

A nyár folyamán júliusban előbb rehabilitációs és szintentartó edzések várnak a sportolókra, majd augusztusban szinte végig edzőtáborokban vesznek részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.