Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hollywood és Beverly Hills mellett versenyeznek a székely teqballosok

Horváth Bálint Ottó 2022. április 07., 13:06 utolsó módosítás: 2022. április 07., 13:07

Rangos versenyen vesz részt a hétvégén a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team párosa, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor, akik a legfényesebb érem megszerzéséért utaztak el Kaliforniába, a Los Angeles-i megmérettetésre.

Hollywood és Beverly Hills mellett versenyeznek a székely teqballosok
Ezúttal kellően felkészülten érkeztek a helyszínre Fotó: Facebook/Teqball

Nagyon erős mezőnyben kell bizonyítaniuk a páros világranglista harmadik helyét elfoglaló székelyföldi versenyzőknek, hiszen többek között jelen lesznek azok a világranglista-vezető szerbek, akikkel a döntőt játszották a decemberi lengyelországi világbajnokságon. Továbbá az amerikai válogatott mellett ott lesz a francia és a lengyel csapat is, a világranglista-második magyarok azonban nem vesznek részt a viadalon.

A Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team egyik játékosa, Ilyés Szabolcs a Székelyhon érdeklődésére elmondta, nagyon jól sikerült a mostani ráhangolásuk, napi két edzéssel végig tudtak készülni a márciusi, párizsi tornával ellentétben, mert akkor betegségekkel bajlódtak.

Mint ismertette, eléggé felkapott helyen zajlik a verseny, a Los Angeles-i Santa Monica Beach ugyanis a sztárokról és fényűzésről elhíresült Hollywood és Beverly Hills mellett található, ilyenkor pedig éppen turistaszezon van, és 33–36 fok várható a helyszínen.

Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor szerdán utaztak el Bukarestbe, ahonnan Párizs érintésével repültek Los Angelesbe, csütörtökön meg is érkeztek. Két napjuk lesz az átállásra, majd szombaton és vasárnap jönnek a versenyek, amikor megpróbálják elérni a dobogót, illetve megnyerni a tornát.

Megérkeztek a helyszínre Fotó: Facebook/GOBEKTeqballTeam

Ilyés Szabolcs rámutatott, az időeltolódás nem jelenthet gondot, mert már van tapasztalatuk ezen a téren, tavaly a Zöld-foki szigeteken, Libanonban és Brazíliában is voltak. Utóbbi helyszínen a magas páratartalom nagyon zavaró volt, viszont mindhárom helyen meg tudták nyerni a tornát. A más kontinenseken rendezendő versenyek előtt két-három nappal ki szoktak utazni a helyszínre, így tettek a Los Angeles-i viadal esetében is. Ez lesz az első amerikai versenyük, mert bár januárban San Diegóban is volt egy nagyobb torna, amelyen részt vettek volna, akkor még nem kapták meg a vízumot, amit viszont mostanra sikerült megszerezni.

Nagyon szép lenne, ha tudnánk nyerni, mert akkor megvalósulna az, hogy Dél-Amerika, Ázsia, Afrika és Európa után az ötödik teqballkontinensen győzünk. Ausztráliában még csak most kezdenek ismerkedni a sportággal, így ott még nincs verseny, tehát ilyen szempontból is kuriózum lenne, ha sikerülne a legfényesebb érmet megszerezni”

– fogalmazott Ilyés Szabolcs.

A székely teqballosok eredményeiről a klub Facebook-oldalán lehet majd tájékozódni, de folyamatosan lesznek bejelentkezéseik nemcsak a tornáról, hanem a város különböző helyeiről is, a mérkőzéseket pedig élőben közvetítik a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) közösségi oldalán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.