Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hegyikerékpáros Európa-bajnokságot rendeznek Romániában

Székely Sport 2022. július 20., 17:24 utolsó módosítás: 2022. július 20., 18:29

Először rendezik meg Romániában a hegyikerékpáros (mountain bike) Európa-bajnokságot a Sportminisztérium kezdeményezésére, a rangos eseményre 2024-ben kerül sor – számolt be a sportdiplomáciai sikerről Novák Károly Eduárd sportminiszter.

Hegyikerékpáros Európa-bajnokságot rendeznek Romániában
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Az első lépésekről szerdán egyeztetett Novák Károly Eduárd sportminiszter Nicolae Ciucă miniszterelnökkel és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel, továbbá Enrico Della Casaval, az Európai Kerékpáros Szövetség elnökével, Alex Ciocannal, a Román Kerékpáros Szövetség elnökével és Cristiano Valoppival, a Román Kerékpáros Szövetség szövetségi edzőjével.

„A mountain bike Európa-bajnokság Romániában való szervezéséről már tavaly egyeztettünk Enrico Della Casaval, az Európai Kerékpáros Szövetség elnökével, akinek ezennel is köszönöm a bizalmát. Hatalmas öröm számomra, hogy egy ilyen szintű versenyt szervezhetünk Romániában. Köszönöm Nicolae Ciucă miniszterelnök úrnak és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes úrnak, hogy támogatják ennek a jelentős sporteseménynek a szervezését. Ez egy újabb nagy siker a kerékpársport és a román sport számára" – nyilatkozta Novák Károly Eduárd sportminiszter.

A versenyt, amely a párizsi olimpiai játékokon való részvételre való kvalifikációs szakaszok részét képezi majd, 2024 májusának elején szervezik meg több mint 400 versenyző részvételével, négy különböző versenyszámban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.