Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazai sikerekkel indult a Gyergyó Open

Gergely Imre 2022. június 22., 15:14 utolsó módosítás: 2022. június 23., 11:31

Színvonalas mérkőzések zajlottak a Gyergyó Open nyitónapján. Szerdán délután két gyergyói sportoló is szorítóba lépett, mindketten győzelemmel léptek tovább.

Hazai sikerekkel indult a Gyergyó Open
Galérianézet
Hazai sikerekkel indult a Gyergyó Open Fotó: Gergely Imre

Miután Böjte Csaba ferences szerzetes (aki az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub tiszteletbeli elnöke is) sok sikert kívánt minden sportolónak, elindult a 13 ország U14-es és U16-os bokszolóinak versenye Gyergyószentmiklóson.

A színvonal és a kiegyensúlyozott erőviszonyok még a szakértőket is meglepték, a 30 összecsapás szinte kivétel nélkül pontozással dőlt el, azaz a vezetőbírók csak 2 alkalommal kellett közbelépjenek és leléptessék az egyik felet, ami nagyon ritka egy ilyen versenyen. Általában hamar kiderül, hogy az egyik sportoló jóval erősebb, jobb az ellenfelénél, és a gyengébb védelmének érdekében nem engedik tovább folyni a küzdelmet. Most azonban szinte minden meccsen közel voltak egymáshoz az ellenfelek.

Fotó: Gergely Imre

A házigazda Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapatából ketten léptek szorítóba az első napon. A magyarországi válogatott színeiben szereplő Fazakas István (U14, 46 kg) a horvátországi Luca Buruzic ellen bokszolt és ugyan csak egy éve húzott bokszkesztyűt, de megállta a helyét, sőt egyhangú pontozással tudott győzni.

Búzás Róbert (U16, 54 kg) a romániai válogatott tagjaként egy szintén romániai fiúval, Raul Olteanuval találkozott, és szintén sikerrel teljesítette a feladatát, a végén az ő kezét emelték magasba, szintén egyhangú pontozás után. Tehát Huszár Árpád vezetőedző tanítványai továbbra is versenyben vannak.

Fergeteges volt a hangulat az egész versenynap alatt, tele voltak a lelátók, zúgott a csarnok a szurkolástól. 

Majlát András mérkőzésén egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki a jobb. A gyergyói fiú végig uralta a küzdelmet, ellenfele erejéből csak a védekezésre futotta. Azt sem sokáig, a második menetben a mérkőzésvezető leállította a küzdelmet. András döntő fölénnyel győzött és pénteken az elődöntőben folytatja.

Csütörtökön Fazakas István, Búzás Róbert és Kozma Lívia száll ringbe az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub csapatából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.