Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatodik alkalommal szervezik meg a güdüci MTB hegyikerékpár-versenyt

Székely Sport 2021. június 18., 13:31 utolsó módosítás: 2021. június 18., 13:33

Hatodik alkalommal szervezik meg a hegyikerékpár-versenyt a Gyergyószárhegyhez közel eső Güdücön, július 11-én, vasárnap. A Güdüc MTB-megmérettetésen a gyerekeknek 6 kilométeres útvonalat jelöltek ki, a gyakorlottabbak a 30, illetve 50 kilométeres távot választhatják. Online nevezni július 6-ig lehet.

Hatodik alkalommal szervezik meg a güdüci MTB hegyikerékpár-versenyt
Felnőttek és gyerekek jelentkezését is várják a szervezők

Hatodik kiadásához érkezett az a güdüci kerékpárverseny, mely a fiatal sportoló házaspár Keresztes-Vakaria Edit és Keresztes Zsolt fejéből született meg, és a kezdetek óta egyre nagyobb sikernek örvend. Idén nem lesz változás sem a távok, sem a pályák tekintetében.

„A 6 km-es távra 5-14 év közötti gyerekeket vár, a 30 km-esre 14 évnél idősebbek jelentkezhetnek, az 50 km-es már a gyakorlottabb 18 év fölötti korosztálynak ajánlott. Idén is több kategóriában szervezzük meg a versenyt, a távokon belül is megosztjuk korosztály szerint a jelentkezőket” – részletezte Keresztes Zsolt.

Az előkészületek már javában tartanak, hiszen kevesebb mint egy hónap van a július 11-ei versenyig. 

Nagy belső munka előzi meg a versenyt, ki kell tisztítani a pályát többek között a fadöntésektől.

Tavaly 70 önkéntesünk volt, többnyire barátok, családtagok, akik nélkül nem lehetett volna ilyen színvonalas a rendezvény. Idén szeretnénk a fiatalokat biztatni, hogy jelentkezzenek önkéntesnek telefonon (0724-335.238) vagy e-mailen (mtb_guduc@yahoo.com)” – ismertette Keresztes-Vakaria Edit.

A nevezési díj online 80-, a helyszínen 120 lej, a 6 km-es távra jelentkezők 30 lejt kell fizessenek. A résztvevők frissítőket, ebédet is kapnak, és mindenki, aki teljesíti a távot, átvehet egy különleges öntvény részvételi díjat is, emellett pedig kategóriánként jutalmazzák a legjobbakat.

„Július 6-ig lehet online nevezni, a www.guducmtb.ro weboldalunkon minden információ megtalálható. Biztatok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, mert az online jelentkezők pólót is kapnak ajándékba, a helyszínen nevezők esetében ezt nem tudjuk megoldani.

Tavaly Angliából is érkeztek versenyzők, és Magyarországról visszatérők vannak, reméljük, hogy most is sokan lesznek helyiek is” – hangsúlyozta Keresztes Zsolt szervező.

Barabás Orsolya

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.