Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatalmas botrány Románia országúti kerékpáros-bajnokságán

Sebestyén Ervin 2022. június 27., 11:31

Vasárnap délután nemvárt baleset történt a Románia országúti kerékpáros-bajnokságán: Eduard Grosu szüleinek és a CSA Steaua edzőjének autója összeütközött. A versenyző családja a rendőrség beavatkozását kérte, majd súlyos vádakkal illették egymást a felek.

Hatalmas botrány Románia országúti kerékpáros-bajnokságán
Eduard Grosu nyerte 2020-ban a Román Kerékpáros Körverseny 53. kiírását Fotó: Turul Romaniei/Facebook

„Jöjjön a rendőrség, jöjjön ide a csendőrség! Ennek nincs helye a profi kerékpársportban. Jöjjön a rendőrség, mert szándékosan belém hajtott” – hallották Eduard Grosu édesapját kiabálni az as.ro szerint.

Az édesanyja is kétségbeesetten beszélt a telefonban.

Mentőre van szükségünk, előzni akartunk, hogy a karavánban visszafoglaljuk a helyünket, de Georgios Georgiadis szándékosan az árokba tolt minket!

Az esetre reagált a Román Kerékpáros Szövetség (FRC) is. Elfogadhatatlannak tartják, hogy ilyen veszekedés és botrány törjön ki egy általuk rendezett eseményen, így azonnal elrendelték, hogy mielőbb derítsék ki pontosan, mi történt, ehhez pedig a szemtanúk segítségét is kérik. Az FRC elnöke, Alex Ciocan a többi versenyzőt és edzőt felszólította, hogy próbáljanak meg a versenyre koncentrálni, a probléma megoldását pedig bízzák az illetékesekre. Nem szeretné, ha ez rossz fényt vetne az eseményre.

A két fél közti konfliktus néhány nappal ezelőtt kezdődött, amikor Eduard Grosu panaszt tett Nemzetközi Kerékpáros-szövetségnél (UCI), miszerint a CSA Steaua edzője, Georgios Georgiadis hamis dokumentumokat állított ki néhány sportolónak.

„Hamisítványt készített, erre pénteken tettem panaszt. A UCI igazat adott nekem, és ma Georgios Georgiadis emiatt tette azt, amit tett. Apámat fejbe vágta, a nyakán érte az ütés. Az autójával szándékosan balesetet okozott, egyértelmű, hogy miért tette mindezt” – nyilatkozta Eduard Grosu.

Hivatalos információ még nincs, hogy melyik fél hibázott az ügyben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.