Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Háromszéki sportolók a világbajnokságon

Sebestyén Ervin 2024. június 26., 21:01

Nemrégiben Salzburgban került megrendezésre az Austria Junior Open, amelyen a magyar karate válogatott korosztályos sportolói is indultak. A háromszéki Péter-Csiki Csanád kvótát szerzett a 2024-es világbajnokságra.

Háromszéki sportolók a világbajnokságon
Kiválóan szerepeltek Salzburgban a háromszéki sportolók Fotó: Sport-All Sport Club

Rendkívül nagy népszerűségnek örvendett az esemény, 18 nemzet mintegy 701 versenyzője tette próbára a tudását, legtöbben pedig annak reményében érkeztek, hogy kiharcolják a világbajnoki részvételi jogot.

Baranyi Zsófia edző kíséretében háromszéki karatékák is jelen voltak Salzurgban, Fejér Milán U14 -50 kg és Péter-Csiki Csanád kadet -57 kg-os súlycsoportban tesztelte magát. Csanád hatalmas menetelést hajtott végre, első ellenfele a német Namylik Felix volt, akit 1:0 arányban sikerült legyőznie, majd utána a döntőben a magyar Bene Csabával (KSI) került össze. A párharc igazán szoros volt, még az utolsó 10 másodpercben is 3:3 volt az állás és az ellenlábasánál volt az előny (senshu),

de Csanádnak az utolsó másodpercekben sikerült megszereznie a győztes pontot és végül 4:3 arányban nyerni tudott.

Fotó: Sport-All Sport Club

„Úgy mentünk el erre a versenyre, hogy nekünk ezt most meg kell csinálni. Csanádnak matematikai esélye volt a kijutásra, úgyhogy nem kis szerencsére is szükségünk volt ezen az eseményen.

Rengeteg impulzus ért minket és nagyon gyorsan változtak a helyzetek, de Csani mindezt nyugodtan tudta kezelni és végig az előtte lévő célra fókuszált. Számomra nem is volt kérdés, hogy megcsinálja”

– olvasható Baranyi Zsófia edző nyilatkozata a klub honlapján.

Mindemelett Fejér Milán egészen magabiztos küzdelmekkel szintén aranyérmet szerzett saját korosztályában.

Ezzel az eredménnyel két háromszéki versenyző is (Török Panka, junior -59 kg és Péter-Csiki Csanád, kadet -57 kg) az utazó válogatott keret tagja lett, akik Magyarországot képviselhetik a korosztály legrangosabb világversenyén, Velencében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.