Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Háromszéki élsportolók, akik köztünk járnak

Csulak Noémi 2022. május 02., 21:30

A Szent György Napok utolsó napján közönségtalálkozón lehetett közelebbről megismerni, faggatni sepsiszentgyörgyi élsportolókat, akik pályafutásuk kezdetéről és nehézségeiről is meséltek az érdeklődőknek.

Háromszéki élsportolók, akik köztünk járnak
Gabriel Vasvari, Răzvan Tincu, Bíró Mátyás, Kovasch Norbert, László Arnold, Madaras Dániel, Szabó Norbert Fotó: Vajna János

A Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Fórum (SIF) által szervezett kerekasztal beszélgetésen a Sepsi OSK-t Gabriel Vașvari és Răzvan Tincu, a Háromszéki Ágyúsok csapatát László Arnold és Bíró Mátyás képviselte, továbbá megosztotta tapasztalatait Szabó Norbert pályakerékpáros és Madaras Dániel erőnléti edző is. A beszélgetést Kovasch Norbert, a helyi ISK kosárlabdaedzője vezette, aki a sportolókat a pályakezdésükről, a szentgyörgyi sportéletről és a sikereik eléréséről faggatta.

A fiúk már kiskorukban eldöntötték, hogy hivatásos sportolók szeretnének lenni. Szabó Norbertet gyerekként biciklifutamokra vitte az édesapja, ezáltal motiválta, hogy fia merjen nagyot álmodni. „A tényleges motiváció akkor kezdődött, amikor elhatároztam, hogy szeretnék a világ elitjével is versenyezni” – nyilatkozta Szabó Norbert kerékpárversenyző.

Mindenki egyetértett abban, hogy a komoly eredmények eléréséhez rengeteg áldozatot kellett hozniuk. „Sok mindent feladtam, ahhoz, hogy profi hokijátékos lehessek. Míg a barátaim szórakozni mentek, addig én komolyan edzettem” – mondta Bíró Mátyás, a Háromszéki Ágyúsok játékosa.

A sportkarrier már fiatal korban sok lemondással jár, jelenleg amit a legjobban hiányolok, az a családdal töltött idő”

– tette hozzá Răzvan Tincu, a Sepsi OSK hátvédje.

Madaras Dániel és Szabó Norbert Fotó: Vajna János

Az OSK élvonalbeli játékosai és a Háromszéki Ágyúsok jégkorongozói megerősítették, hogy Sepsiszentgyörgyön minden feltétel és eszköz adott, ahhoz, hogy fejlődhessenek. Szabó Norbert viszont elmondta, hogy nincsenek az országban fedett kerékpárpályák, ezért sok időt tölt külföldi edzőtáborokban.

A meghívottak hangoztatták, hogy nagyon szeretnek Szentgyörgyön élni, a motivációjukat erősiti a hazai szurkolótábor is. „Sajnos a pandémia alatt megtapasztaltuk, hogy milyen szurkolók nélkül mérkőzést játszani. Számomra nem csak a nézők, hanem az adrenalin is hiányzott” – vallotta László Arnold, a Háromszéki Ágyúsok jégkorongozója.

A sportolók zárásként a fiataloknak azt tanácsolták, hogy sportoljanak sokat, és felhívták a figyelmet, hogy karriert csak szívvel, lélekkel, bátorsággal és munkával lehet befutni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.