Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely lányok szerepelnek az ifjúsági biatlon-világbajnokságon

Dobos László 2023. március 06., 15:56 utolsó módosítás: 2023. március 06., 15:59

Kazahsztánban, Scsucsinszkban elkezdődtek a 2023. ifjúsági biatlon-világbajnokság küzdelmei, amelyen Székelyföld is képviselve van, a romániai küldöttségnek öt csíki, három sportoló és két edző a tagja.

Székely lányok szerepelnek az ifjúsági biatlon-világbajnokságon
Andreea Mezdrea és András Vivien (jobbról) Fotó: Forrás/ facebook/Mezdrea

Sílövészetben két korosztályban zajlanak az ifjúságiak világbajnoki küzdelmei: a nagyifjúságiak felsző korhatára 22 év, a kisifjúságiaknál pedig 19 év. A Scsucsinszkban zajló vébé március 4-12. között zajlik, a rajthoz álló székelyföldi sportolók pedig András Vivien Bernadett (VSK Csíkszereda), illetve Kelemen Szidónia és Becze Eszter (mindketten Csíkszeredai ISK, csicsói csoport).

A sportolókat elkísérő stáb tagja két csíki edző: Tófalvi Éva (VSK) és Kristó Lóránt (ISK). Mindhárom csíki lány a nagyifúságiak próbáján állt rajthoz – így döntött a szakszövetség, bár Becze és Kelemen 2006-os születésű.

Andreea Mezdrea Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

Az első próba a hosszú, egyéni, 12.5 km-es versenyszám volt, ahol a szlovén Kaja Zorc diadalmaskodott, a dobogó második és harmadik fokára két francia lány, Jeanne Richard és Leonie Jeannier állhatott. Kiváló teljesítményt nyújtott a Vatra Dornán nevelkedett Andreea Mezdrea, aki az előkelő 4. helyen végzett. Összesen 83-an álltak rajthoz, Kelemen Szidónia a 74., András Vivien Bernadett a 76., Becze Eszter pedig a 78. helyen zárt. Mezdreának húszból 2 lövőhibája volt, Kelemennek és Beczének 10-10, Andrásnak pedig 12.

A 12.50 km-es próba dobogósai. Jobbról a harmadik a román Mezdrea Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

A kazahsztáni ifivébé a váltó, a sprint, illetve az üldöző versenyszámokkal folytatódik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.