Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három próbában az országos elitben a Székelyudvarhelyi ISK asztaliteniszezői

Józsa Csongor 2024. április 28., 17:25

Öt napon keresztül Székelyudvarhelyen rendezték az U13-as korosztály számára az országos asztalitenisz-bajnokság idei kiírását. Háromszor is felálltak a dobogóra a házigazdák.

Három próbában az országos elitben a Székelyudvarhelyi ISK asztaliteniszezői
Galérianézet
Csapatban és vegyespárosban bronzérem, egyéniben pedig ezüstérem kerül Toró Dávid nyakába Fotó: László Ildikó

Szerdától vasárnapig a városi sportcsarnokban 12 asztalon, sorrendben csapatversenyben, vegyespárosban, párosban és egyéniben zajlottak a küzdelmek, mind a lányoknál, mind pedig a fiúknál. Több mint 300 gyerek, valamint 61 csapat nevezett a Román Asztalitenisz-szövetség égisze alatt zajló eseményre.

A György István és György Szilárd által felkészített Székelyudvarhelyi ISK 22 sportolóval vágott neki a viadalnak, a keretében az országos ranglistán az első helyen álló Toró Dáviddal.

Fotó: László Ildikó

A fiúknál a csapatversenyben az ISK az elődöntőben szenvedett vereséget, a Toró Dávid, Bârdaș Márk, Gergely Álmos és Sárkány Levente összetételű együttes nyakába a bronzérem került.

A vegyespárosok csatájában Toró Dávid az aradi Madar Mayával szintén az elődöntőben maradt alul, itt is a harmadik helyezést könyvelhettek el.

Egyéniben már a döntőig menetelt Dávid, itt megismétlődött a Román Kupa fináléja, a kolozsvári Alexandru Pop volt az ellenfele. Ezúttal utóbbi 3–1-re diadalmaskodott, így ezüstéremmel zárta az országos megmérettetést a székelyudvarhelyi fiatal tehetséges asztaliteniszező.

Fotó: László Ildikó

„Ebben a szezonban Székelyudvarhelyen volt a Román Kupa, most pedig az országos finálé is. Ez nem kicsi dolog, a szövetség bízik bennünk és a szervezésben is. Ráadásul két napon keresztül itt volt a szakszövetség elnöke is, Cristinel Romanescu is.

Egyre erősebb az országos mezőny, nagyon sok jó képességű gyerek volt a városi sportcsarnokban. Jó lábakon áll az utánpótlás-nevelés, azt megállapította az elnök is.

Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, bár, az országos bajnoki cím megkaparintása elmaradt, de három érmet itthon tartottunk. Mindenki odatette magát, Gergely Álmos játékát kiemelném, ő a csapatpróbán stabilan teljesített, egyéniben a negyeddöntőben kapott ki. A lányok is a főtáblára kerültek, szóval pozitív gondolatokkal zártuk ezt a tornát” – összegzett a Székely Sportnak az Udvarhelyi ISK edzője, György István, aki egyben az U13-as romániai válogatott szövetségi kapitánya is.

Fotó: László Ildikó

Nincs sok idejük a pihenésre, a vasárnapi döntő után a tréner és tanítványa, Toró Dávid elindult Szarajevóba, az European Youth Series következő állomására.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.