Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három nap, három nagyon sima győzelem a szentgyörgyi asztaliteniszezőktől

Sebestyén Ervin 2024. március 19., 16:13 utolsó módosítás: 2024. március 19., 16:20

Sűrű volt a program, az elmúlt hétvégén három nap alatt három bajnokit játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a férfi asztalitenisz Szuperligában. A háromszéki klub szenzációs teljesítménnyel könnyedén gyűjtötte be a 3–0-s győzelmeket.

Három nap, három nagyon sima győzelem a szentgyörgyi asztaliteniszezőktől
Fotó: Erdély Bálint Előd

Pénteken idegenben léptek pályára a Besztercei VSK otthonában, ahol Szántosi Dávid nyitotta meg a mérkőzést, rögtön egy 3–0-s eredménnyel indított. Társai, Dragoș Bujor és Demeter Lehel is makulátlan meccset játszott, így a Sepsi-SIC szettveszteség nélkül szerezte meg a pontokat.

Szombaton újabb kiszállás várt a háromszékiekre, ezúttal a Mioveni ellen kellett bizonyítaniuk. A felállás ugyanaz volt, mint egy nappal korábban: Szántosi kezdett, következett Dragoș és végül Demeter, mindhárman hibátlanul játszottak, így egy újabb 3–0 került fel a zöld-fehérek neve mellé.

Vasárnap már hazai találkozó következett a sepsiszentgyörgyi fiúk számára, az Újsztenesi SK-t látták vendégül. Ezúttal Dragoș Bujor játszotta a nyitómérkőzést, amit ezúttal is könnyen behúzott, majd Demeter is hozta a formáját és nem lehetett kérdés ki győz. A harmadik felvonás egy szoros csatát eredményezett, Szántosi hátrányból kellett fordítson, 3–2-re tudott nyerni így a háromszéki gárda három nap alatt a harmadik 3–0-s győzelmét aratta.

„Igazából mindhárom mérkőzésen papírforma eredmény született. Egy kisebb nehézséget okozott az utazás, viszont mindig délben voltak az összecsapások, így jutott idő pihenni is.

A fiúk magabiztosan játszottak, a célunk pedig egyértelműen továbbra is az, hogy a második helyen végezzünk. Ehhez kulcsfontosságú lesz a Focșani és a székelyudvarhelyiek elleni találkozó.

Előbbi okozott már meglepetést a bajnokságban, utóbbi ellen éppen nem szabad kikapnunk 3–0-ra, de természetesen elsősorban ott is a győzelem a cél” – nyilatkozta a Székely Sportnak Oláh-Székely Olivér, a Sepsi-SIC asztalitenisz szakosztályának menedzsere.

Hozzátette, hogy folyamatosan megy a felkészülés és rendkívül jó a hangulat az öltözőben, nagyszerűen érzik magukat a játékosok. A vasárnapi, Újszentesi SK elleni mérkőzésen nem volt jelentősége annak, hogy nem Szántosi kapta a nyitómeccset.

„Az ellenfél már korábban jelezte, hogy náluk Horia Ursuț harmadikként játszik, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy Szántosinak sikerül-e megbirkózni vele. Az eredményt láttuk, sikerült 2–0-ról fordítania. De nem volt ennél különösebb jelentősége ennek” – árulta el Oláh-Székely Olivér.

Férfi asztalitenisz Szuperliga:

Besztercei VSK–Sepsi-SIC 0–3.
Darius Sîngerzan–Szántosi Dávid 0–3;
Flavius Rus–Dragoș Bujor 0–3;
Raul Creucu–Demeter Lehel 0–3.

Mioveni–Sepsi-SIC 0–3.
Alexandru Petrescu–Szántosi 0–3;
Alexandru Roșu–Bujor 0–3;
Marius Trăistaru–Demeter 0–3.

Sepsi-SIC–Újszentesi SK 3–0.
Bujor–Bogdan Roman 3–0;
Demeter–Bogdan Badea 3–0;
Szántosi–Horia Ursuț 3–2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.