Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három gyergyói arany, összesen 10 érem az ökölvívók Utánpótlás Magyar Kupáján

Gergely Imre 2024. április 08., 12:29

Tizenegy sportolóval vett részt, 10 érmet gyűjtött a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub az egyik legfontosabb magyarországi versenyen. Tallósi Tímea, Tallósi Vanessza és Búzás Róbert aranyérmes lett.

Három gyergyói arany, összesen 10 érem az ökölvívók Utánpótlás Magyar Kupáján
Kiválóan teljesítettek az Utánpótlás Magyar Kupán Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Immár több éve a magyarországi ökölvívó utánpótlás élmezőnyéhez tartozik az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, és ez idén is folytatódik. Ahol csak megjelennek ott mindig érmek garmadáját gyűjtik és most, az Utánpótlás Magyar Kupán is így történt. Huszár Árpád vezetőedző tanítványai három aranyérmet, két ezüstöt, öt bronzot és egy 5. helyezést értek el a Pécsen megrendezett rangos viadalon, ahol 365 sportoló indult. Csapatként (az összes eredményt összevetve) pedig 75 egyesület közül a negyedik legeredményesebb lett az EGÖSK – Felcsút SK.

Amint Huszár Árpád elmondta,

Tallósi Tímea (serdülő korosztály, 48 kg.) első éves serdülő sportolóként, élete első nagy versenyén szerepelve lett bajnok a Szabó Lara ellen megnyert döntőt követően. Nővére, Tallósi Vanessza (junior, 60 kg.) immár harmadik alkalommal nyerte meg sorozatban az Utánpótlás Magyar Kupa aranyérmét.

A korábbi két alkalommal még a serdülő korosztályban állhatott a dobogó legfelső fokára, most pedig első éves juniorként érte el ezt, miután a döntőben legyőzte Németh Franciskát. Vanessza egy különdíjat is átvehetett, a szakemberek értékelése szerint ez a döntő mérkőzés volt a legjobb színvonalú összecsapás a saját kategóriájának mezőnyében.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Búzás Róbert (junior, 60 kg.) az Utánpótlás Magyar Kupa teljes időszaka alatt kiválóan teljesített a ringben, négy mérkőzésen győzött. A fináléban a jóval tapasztaltabb, magyar bajnoki címvédő és EB résztvevő Brázovics Tamást győzte le.
A versenyen Srof Kevin (serdülő, 42 kg.) és Bakos Brigitta (serdülő, 44 kg.) ezüstérmet szereztek, Szőcs Karád (U12, 38 kg.), Szabó Zalán (U12, 40 kg.), Csiki Máté (serdülő 48 kg.), Nagy Adorján (serdülő 50 kg.) és Bogyor Dávid (junior 66 kg.) bronzéremmel térhettek haza, míg Fazakas István (junior 57 kg.) 5. helyezettként zárt ezúttal.

Az EGÖSK vezetőedzője Huszár Árpád, segédedzők: Huszár Dávid és Máthé István.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.