Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három csíki bronzérem a felnőtt cselgáncsbajnokságról

Dobos László 2024. április 08., 20:41

Harmadik helyezésekkel, három bronzéremmel tértek haza a VSK Csíkszereda sportolói Aradról, az országos egyéni felnőtt cselgáncsbajnokságról. Szintén hétvégén a kézdivásárhelyi Simon Tege Csehországban nyert kadetkorosztályú viadalt.

Három csíki bronzérem a felnőtt cselgáncsbajnokságról
Csíkszeredai cselgáncsozók és edzőik Aradon. Középen a három bronzérmes Fotó: VSK Csíkszereda

Cselgáncsos nagyüzem volt hétvégén Aradon, az ottani sportcsarnokban rendezték meg a 2024-es egyéni felnőtt országos bajnokságot, amelyen szép eredményeket értek el a székelyföldi dzsúdósok. Lajos Orsolya (63 kg-os súlycsoport), Ladó Ákos (73 kg) és Radvánszki Szilárd (81 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott, Orbán Lehel (66 kg) az ötödik helyen végzett, míg Koncz Botond (100 kg) és Kocsis-Ferencz Hunor (nyílt kategória) a 7. helyet szerezte meg.

A kézdivásárhelyi Simon Tege a dobogó legmagasabb fokára állhatott a csehországi viadalon Fotó: facebook/ Veres László

Kocsis klubja a Csíkszeredai Sportklub, a többiek pedig a VSK Csíkszeredát képviselik. Csíkszereda felnőtt korosztályú sportolóit Albu Botond és Papp Róbert Flórián edzők készítették fel.

Született még egy csíki vonatkozású ezüstérem: a 90 kg-os súlycsoportban Vlad Vișan ezüstérmes lett. Vișan a Csíkszeredai ISK neveltje, jelenleg Focșani színeiben versenyez.

Fotó: VSK Csíkszereda

Csehországi arany Simon Tegének
Rangos európai, utánpótlás korúaknak kiírt versenyen tudott győzni a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK és a Csíkszeredai VSK csapatánál dupla leigazolással rendelkező Simon Tege, aki első lett az 50 kilogrammos súlycsoportban a kadetkorosztály számára kiírt cselgáncs Európa-kupa csehországi állomásán, Teplicén. A tehetséges kézdivásárhelyi dzsúdós edzője Veres László.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.