Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hargitafürdőn még tart a hó, elkezdődött a sífutók országos bajnoksága

Dobos László 2023. március 11., 14:10

Hargitafürdőn szombaton elkezdődött az ifjúsági és felnőtt sífutók országos bajnoksága. Első nap a korcsolya stílusú próbákat rendezték, ahol a lányok versenyén a székelyföldi sportolók három érmet szereztek.

Hargitafürdőn még tart a hó, elkezdődött a sífutók országos bajnoksága
Galérianézet
Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

Tengerszint felett 1300 méteren, a hargitafürdői biatlonpályán még jó minőségű hó van, meg tudják rendezni az ifjúságiak és a felnőttek országos sífutó-bajnokságát. Első nap a szabadstílusú (korcsolya lépésű) próbák szerepeltek a programban.

Az ifjúsági lányok versenyét Páll Boglárka, a Gyergyószentmiklósi ISK sífutója nyerte, a csíki Silló Krisztina pedig bronzérmes lett.

A felnőttek női versenyén rajthoz állt a gyergyói nevelésű Lőrincz-Sára Tímea is, aki a Dinamo színeit képviselve harmadik lett.

Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

Összesen 25-en indultak, 13 lány és 12 fiú, 13 ifjúsági versenyző és 12 felnőtt. A bajnokságot a Román Sí- és Biatlon-szövetség (FRSB) szervezi, partnerségben a Csíkszeredai ISK-val. A versenytávok 5, 7,5 és 10 km-esek voltak.

Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

A dobogósok

Ifjúságiak: 1. Páll Boglárka (Gyergyószentmiklósi ISK), 2. Maria Toma (Felsőbányai ISK), 3. Silló Krisztina, … 7. Kurkó Janka (mindketten Csíkszeredai ISK), illetve 1. Gabriel Cojocaru (Bukaresti Dinamo), 2. Andrei Ștefan Bălău (CS Cheile Grădiștei), 3. Adrian Paul Cojoc (CSȘ Vatra Dornei).

Felnőttek: 1. Maria Luisa Rășină (Bukaresti Steaua), 2. Delia Ioana Reit, 3. Lőrincz-Sára Tímea (mindketten Bukaresti Dinamo), illetve 1. Paul Pepene (Bukaresti Dinamo), 2. Cornel Puchianu (Bukaresti Steaua), 3. Mihai Raul Popa (Bukaresti Dinamo).

Fotó: Forrás: Román Sí- és Biatlon-szövetség

Vasárnap a klasszikus stílusú versenyszámokat rendezik, kedden és szerdán pedig az egyéni, illetve a csapat sprintet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.