Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Halmozták az érmeket a székelyföldi sportolók a strandbirkózó ob-n

Horváth Bálint Ottó 2024. június 18., 11:55

Számos dobogós helyezést szereztek a székelyföldiek a múlt héten a costinești-i üdülőtelepen megrendezett országos strandbirkózó-bajnokságon.

Halmozták az érmeket a székelyföldi sportolók a strandbirkózó ob-n
Lőrincz Magor a dobogó legtetején, megnyerte a 80 kg-os súlycsoport küzdelmeit az U17-es korosztályban Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

Az egy héten keresztül zajlott megmérettetésen a gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályokban, valamint a felnőtteknél is bajnokokat avattak.

A Székelyudvarhelyi ISK színeiben az U17-es korosztályban Egyed Gergő és Lőrincz Magor országos bajnoki címet szerzett, míg Kacsó Bendegúz a negyedik helyen végzett, illetve U20-ban Lőrincz Balázs bronzérmet nyert.

Kiválóan teljesítettek a Marosvásárhelyi ISK sportolói is, akik közül a kisebb korosztályokban Barabás Anna első, Peres Kristóf második, Alex Semco harmadik helyezést ért el. Barabás Anna az U15-ös kategóriában is indult, ahol ezüstérmes lett, akárcsak Nagy István, míg Yanis Man a 15 és 17 éven aluliaknál is bronzot gyűjtött. Ugyancsak a harmadik helyen zárt Csipkés Balázs az U20-asoknál, aki az ISK-VSK közös birkózója. A felnőtteknél a Marosvásárhelyi VSK képviseletében Cosmin Podar megszerezte az aranyérmet.

A legeredményesebb székelyföldi klubnak a Marosvásárhelyi BSG számított, amelynek versenyzői négy arany- (Georgiana Hărsan, Simina Manțog, Marcu Sîrbu, Patrick Gheorghiu), hat ezüst- (Mihály Benedek, Kurta Sándor, Galambodi Sebastian, Simina Manțog, Florentina Manțog, David Soare) és egy bronzérmet (Andrei Covalschi) nyertek.

Az eredményeknek köszönhetően minden dobogós pozícióban végzett sportoló jogot szerzett arra, hogy képviselje az országot a nyári strandbirkózó Európa-bajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.