Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Halmozták az érmeket a Marosvásárhelyi VSK íjászai

Székely Sport 2023. szeptember 09., 11:35

A Hunyad megyei aninószai sportbázis adott otthont az U21-es korosztályú és felnőtt országos szabadtéri íjász-bajnokságnak. A Marosvásárhelyi VSK sportolói kiemelkedő eredményeket értek el.

Halmozták az érmeket a Marosvásárhelyi VSK íjászai
A marosvásárhelyi küldöttség az országos bajnokságon Fotó: Marosvásárhelyi VSK

A marosvásárhelyi klub öt sportolóval vett részt a megmérettetésen, Móréh Tamás az U21-es férfi olimpiai, Ilinca Fecioru a felnőtt női olimpiai kategóriában, Salcă Codrin az U21-es férfi compound, Kacsó Sándor és Șerban Răchită a felnőtt férfi compound kategóriában volt érdekelt.

Móréh Tamás nagyon jó formában fejezte be a versenyszezont, a selejtezőt még a második helyen zárta, de aztán az egyenes kiesés szakaszban megszerezte az első helyet. A negyeddöntőben 6–0-ra legyőzte Valentin Isopescut (CSS Rădăuți), az elődöntőben 6:4 arányban nyert a dévai Tănăsescu Marco ellen, a döntőben pedig bravúrral lépett túl a Jászvásári CSS Unirea sportolóján, Mihai Sadoveanun, akit 7–3-ra múlt felül.

Móréh a férfiak felnőtt olimpiai próbájában csapatban is versenyzett, a CSM Suceava színeiben, ugyanis egy évig kölcsönben szerepel ennél a klubnál. Andrei Dănila és Patrick Hritcan csapattársaként az elődöntőben 6–2-re kikaptak a Dévai SCM-től, majd a bronzmérkőzést 6–2-re megnyerték a Bukaresti CS Gloriosa ellen.

Tamás, klubtársával, Ilinca Fecioruval is összeállt, a felnőtt vegyespáros olimpiai próbában szintén bronzérmet szereztek, a kisdöntőben 6:2 arányban nyertek a CSS Rădăuți ellen.

Ilinca Fecioru egyéniben harmadikként kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, és a negyedik helyen fejezte be a versenyt, a bronzmérkőzésen 7–3-ra veszített a dévai Luminița Boros ellen. A szintén kettős leigazolással játszó Fecioru viszont a SCM Suceava csapatával aranyérmet szerzett, a döntőben 5–1-re győzték le a Dévai SCM-t.

A VSK íjász szakágának legfiatalabb képviselője, Salcă Codrin jó szereplés után bronzérmet szerzett, neki ez az első dobogós helyezése, amelyet a marosvásárhelyi klub színeiben ért el.

A két év szünet után visszatérő Kacsó Sándor a selejtezőt követően a 13. helyen zárt, majd a legjobb 16 között szoros mérkőzés után kikapott a Bukaresti CS Aktiv csapatát képviselő Corneliu Slavilától, és ezzel búcsúzott.

Șerban Răchită egyéniben, vegyespárosban és csapatban is a dobogó harmadik fokára állhatott. Az egyéni kategóriában szoros küzdelemben maradt le a döntőről, de a bronzmeccsen magabiztosan győzött a Bukaresti CSA Steaua sportolója, Flavius Dărășteanu ellen. A vegyes párosoknál a Nagyváradi Crișultól kölcsönben szereplő Haragos Bernadettel szerezték meg a harmadik helyet, míg a csapatversenyben – ez volt az első év, amikor a VSK ebben a kategóriában is elindult – Kacsó és Salcă oldalán a kvalifikációt követően a harmadikok voltak és ugyanebben a pozícióban fejezték be a versenyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.