Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Györgydeák dobogóra állt, élmezőnyben végeztek a Góbék teqballosai

Horváth Bálint Ottó 2023. január 30., 12:33 utolsó módosítás: 2023. január 30., 12:56

Hasznos tornát tudhat maga mögött a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team, az év első versenyén múlt hétvégén Szkopjában a világbajnoki címvédő Györgydeák Apor ezüstérmet szerzett, férfi és vegyes párosban pedig a negyedik, illetve az ötödik helyen zártak.

Györgydeák dobogóra állt, élmezőnyben végeztek a Góbék teqballosai
A székelyföldi különítmény a szkopjei tornán Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Az észak-macedón fővárosban csütörtöktől vasárnapig zajlottak a küzdelmek, a székelyudvarhelyi küldöttség kilenc játékossal képviseltette magát a kiemelt tornán, amelynek eredményei beszámítottak a nyári krakkói Európai Játékok kvalifikációs sorozatába.

A férfi egyéni világranglistát vezető Györgydeák Apor világbajnoki címvédőként idén először lépett pályára. Menetelését csak az egyesen kieséses szakaszban kezdte, ahol sorra magabiztosan vette az akadályokat, a bolgár Slavkovot, a lengyel Franczukot és Kaminskit is két szettben múlta felül. Aztán az elődöntőben nehéz feladat várt rá a kétszeres világbajnok, magyarországi Bányik Csaba ellen, akit egy végig kiélezett mérkőzésen, döntő játszmában sikerült legyőznie.

A székely világklasszis továbbjutásával összejött az álomdöntő a rivális, négyszeres világbajnok és a világranglistán második helyezett, magyarországi Blázsovics Ádámmal. Az aranyéremért zajló vasárnapi összecsapás nem is hozhatott mást, mint parázs csatát a sportág két legjobb játékosa között, a győztes kiléte döntő játszmában dőlt el.

Az első szettben szoros volt a küzdelem, Györgydeák egy ponttal maradt alul, a második játékrészben viszont magabiztos játékkal 12–6-ra nyert és kiegyenlített. A mindent eldöntő játszmában a székely teqballos hárompontos hátrányból állt fel és fordított is, 10–8-ra vezetett, de előnyét nem tudta megtartani, az utolsó négy pontot Blázsovics hozta, ezzel ő ünnepelt tornagyőzelmet, és visszavágott a tavaly nyári, nápolyi döntőben elszenvedett vereségért.

Györgydeák Apor ezúttal be kellett érje az ezüstéremmel Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Az egyéni versenyben érdekelt többi sportoló közül Levik Boldizsár és Feleki Gellért csoportelsőként jutott a főtáblára, előbbi a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes Blázsovics Ádámtól, utóbbi a legjobb 32 között búcsúzott.
Mitri Rita csoportmásodikként kvalifikált az egyenes kieséses szakaszba, ahol a később döntőbe jutó, magyarországi Kota Gabriellával szemben maradt alul.

A vb-bronzérmes, negyedik helyen kiemelt férfi páros, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs nem kellett csoportmeccseket játsszon. A legjobb tizanhat között a lengyel, a negyeddöntőben pedig a cseh válogatottat győzték le.

A final fourban a novemberi világbajnokságon döntős párosok ellen kellett bizonyítsanak: az elődöntőben a Mitro és Marojevic alkotta világbajnok szerbek, a kisdöntőben pedig a vb-ezüstérmes Blázsovics Ádám–Bakó Ádám magyar duó ellen veszítettek, így a negyedik helyen végeztek.

Levik és Feleki párosa egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a csoportkörben, a rangadón döntő szettben kaptak ki a dán válogatottól, így nem sikerült a továbbjutás számukra.

Vegyes párosban a világbajnoki ötödik helyezett Ilyés Szabolcs és Mitri Rita képviselte a székely színeket, akik három nyert mérkőzéssel csoportgyőztesként jutottak tovább. A nyolcaddöntőben sikerrel vették a franciák elleni párharcot, de aztán

a vb-negyeddöntőhöz hasonlóan ismét a szerbek állták útjukat, így nem sikerült a legjobb négy közé kerülés és maradt az ötödik hely számukra.

A fiatal játékosok Simó Bence, Gergely Péter, Fóri Endre és Péter Zalán egyéniben és férfi párosban nem tudtak mérkőzést nyerni a csoportkörben, de szettgyőzelmeket szereztek, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.