Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyószentmiklós lehet a Magyar Ifjúsági Ökölvívó Bajnokság házigazdája

Gergely Imre 2024. február 15., 16:31 utolsó módosítás: 2024. február 15., 19:27

Először kerülhet sor Magyarország határain kívül országos ökölvívó bajnokságra. Idén az ifjúsági korosztály megmérettetésének helyszíne Gyergyószentmiklós lehet.

Gyergyószentmiklós lehet a Magyar Ifjúsági Ökölvívó Bajnokság házigazdája
Újdonságnak számító megállapodás körvonalazódik Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub (EGÖSK) vendége volt a napokban a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) két vezetője, és amellett, hogy betekintettek a Gyergyószentmiklóson zajló edzésmunkába, beszélgettek a szövetség és az egyesület közös munkájának jövőbeli lehetőségeiről, és egy igazán újdonságnak számító megállapodás is körvonalazódik.

Amint a Magyar Ökölvívó Szövetség ügyvivő testületének két tagja, Berkó Lajos és Juhász Roland elmondták, formálisan beszéltek már a magyarországi klubokkal arról, hogy miként lehetne megvalósítani Gyergyószentmiklóson a rangos országos viadalt, a MÖSZ és az EGÖSK nyitott erre.

Habár még végleges, hivatalos döntés nem született erről, de nagy valószínűsége van annak, hogy idén ősszel itt kerüljön sor az ifjúsági bajnokságra.

Arra is rámutattak, hogy nemzetpolitikai szempontból is komoly jelentősége lenne annak, hogy a gyergyószentmiklósi ökölvívó központ lenne a verseny helyszíne, hiszen az ide érkező mezőnyből valószínűleg sokan életükben először jutnának el Erdélybe, Székelyföldre, és lehetőséget adna arra is, hogy ismerkedjenek a környék szépségeivel, az itteni kultúrával.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A verseny időszaka alatt pedig egy Magyarország–Románia U22-es csapattalálkozót is szerveznének, azaz itt csapnának össze azok a fiatal felnőtt sportolók, akik a 2028-as Los Angeles-i olimpia résztvevői lehetnek. A magyar U22-es válogatott tagja a gyergyószentmiklósi Csiki Róbert is.

A Román Ökölvívó Szövetséggel a napokban veszik fel a kapcsolatot a találkozó részleteinek egyeztetésére.

Huszár Árpád, a gyergyói egyesület vezetője rámutatott, a MÖSZ vezetőivel folytatott egyeztetés során egy tisztább kép vázolódott fel a jövőbeli együttműködést illetően. „Az EGÖSK-Felcsút SK az elmúlt három év alatt Magyarország ökölvívó utánpótlásának egyik élklubja lett, és azon dolgozunk a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve, az eddigiekhez további pluszt hozzátéve, hogy

elérjük azt, amit megalakulásunkkor, 2017-ben kimondtunk: hogy sportolóink ott legyenek az olimpiai dobogón”

– közölte Huszár Árpád.

A valószínűleg októberben sorra kerülő ifjúsági bajnokságra várhatóan hetvennél is több magyarországi klub sportolói érkeznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.