Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyói ezüst a magyar ifjúsági ökölvívó bajnokságon

Gergely Imre 2022. szeptember 19., 20:23 utolsó módosítás: 2022. szeptember 19., 20:26

Csiki Róbert személyében már az ifjúságiak mezőnyében is van olyan sportolója a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnak, aki a kontinens legjobbjaival is képes felvenni a versenyt. Ezüstérmes lett az Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon, ahol az Európa-bajnokkal döntőzött.

Gyergyói ezüst a magyar ifjúsági ökölvívó bajnokságon
Huszár Árpád (balról) nagyon büszke sportolójára Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az első menetet megnyerte Csiki Róbert a junior korosztályban Európa-bajnokságot nyert Oláh Leventével szemben a Debrecenben zajlott országos bajnokságon, de a másodikban jött egy sérülés, és a ringorvos nem engedte tovább folyni a mérkőzést. Így a gyergyószentmiklósi fiú ezüstérmes lett a 60 kilós súlycsoportban.

Edzője, Huszár Árpád így összegzett a verseny után: „Nagyszerű érzés volt edzőként a sarokban lenni az első menet alatt.

Robi olyan ökölvívást mutatott be, amelyről el lehet mondani, hogy felnőtt a feladathoz, elérte, hogy a világ legjobbjaival szemben is sikeres legyen.

Sajnos aztán jött a sérülés. Nagy kár, hogy ez történt, de hát ilyen ez a sportág. Dolgozunk tovább a céljainkért. Nagyon-nagyon büszke vagyok a sportolómra.”

Csiki Róbert a döntőt megelőzően a legjobb nyolc között Sándor Dominik (Vasas) ellen húzott kesztyűt, és a második menetben döntő fölénnyel nyert, az elődöntőben pedig Veiland László (MTK) ellen már az első menetben véget ért a küzdelem, a mérkőzésvezető bíró ismét döntő fölénnyel elért győzelem után emelhette fel az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK sportolójának a kezét.

A következő időszakban is nagy kihívás vár egy gyergyói bokszoló fiatalra. Közeleg a junior Európa-bajnokság, ahol Benedek Péter Magyarország válogatottjának színeiben lép majd szorítóba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.